Personal

Det är många inom konfektionsindustrin, modebranschen och andra utbildningar som sneglar på våra lärare. Inte undra på. Här finns en kombination av erfarenhet, kunskap och kreativitet. De flesta av våra lärare är yrkeslärare, de har också en pedagogisk bakgrund och många arbetar med det som de undervisar i. De har också en nyfikenhet och vilja att lära mer. Därför vidareutbildar de sig ständigt.

Administration

Sofia Höfvner Skogh

Rektor
E-post

Sofia Höfvner Skogh är rektor på skolan sen 2006. Sofia är utbildad Modedesigner vid Textilhögskolan i Borås. Hon har arbetat som designer i industrin och som egenföretagare i 17 år. Senast kommer hon från Textilhögskolan i Borås där hon arbetat som biträdande studierektor och som lärare i modedesign.

Lotta Håkansson

Administration/ekonomi
E-post

Lotta har ofta en första kontakt med såväl allmänheten som företag, kunder, leverantörer och myndigheter. Hon är bl.a. behjälplig med frågor rörande ekonomi och studiefinansiering. Sköter skolans administration och ekonomi.

Agneta Gundersvik

Vaktmästare/husfru
E-post

Agneta sköter allmän fastighetsskötsel inomhus och tar hand om trivseln på skolan. Lokalvård, återvinning och annan service.

Christina Pettersson

Informatör/Kommunikatör
E-post

Christina har ansvar för hemsida och sociala medier, foto och grafisk form. Hon sköter den dagliga interna och externa kommunikationen på skolan.

 

Lärare

Marianne Gullberg

Lärare
E-post


Marianne Gullberg är tidigare lärare för direktrisutbildningen och arbetar nu administrativt. Hon har många års yrkeserfarenhet inom konsthantverk och skapande verksamhet från konfektionsbranschen. Hon är dessutom utbildad skräddare med gesällbrev i Damskrädderi och yrkeslärarexamen.

 

Helena Adonis

Lärare
E-post

Helena Adonis har tidigare arbetat på Lectra med utbildning och support. Hon har med andra ord en gedigen kunskap i de programvaror vi använder. Hon har studerat både manuell och datoriserad mönsterkonstruktion är utbildad Direktris. Helena har ett stort driv och vill ta utbildningen framåt.

 

Sandra Tillhammar

Lärare
E-post


Sandra Tillhammar är damskräddare, modist samt skräddarmästare i herrskrädderi. Hon har även studerat Konst- och designhistoria samt Färglära. Sandra driver det egna företaget Skrädderi Tillhammar sedan 2007. Arbetsuppgifterna varierar allt ifrån att sy upp vardagsplagg, kostymer och brudklänningar till att jobba med olika designers och installationskonstnärer

 

Anna Sjögren

Lärare, tjänstledig
E-post

Lärare i mönsterkonstruktion och sömnad, när hon inte undervisar driver hon sitt eget företag.

 

Lina Rosquist

Lärare, vikarie
E-post

Lina är lärare i mönsterkonstruktion/drapering och vikarierar för Anna Sjögren. Lina har själv gått utbildningen mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och har en BA i modedesign från Antwerpen Royal Academy. Hon bedriver egen ateljéverksamhet och frilansar inom konst och design.

 

Lena Zimmerman

Lärare
E-post

Lena Zimmerman är utbildad lärare och herrskräddare.
Hon har arbetat i konfektions-
industrin och som lärare i 25 år.

 

Katja Rautalin

Lärare
E-post


Katja Rautalin är modistmästare. Hon har en bakgrund som egenföretagare och har varit modistlärare i elva år.

 

Anna-Lena Johansson

Lärare, tjänstledig
E-post


Anna Lena Johansson är modistmästare. Hon är utbildad lärare, när hon inte undervisar driver hon sitt eget företag.

 

Erika Nyhlén

Lärare, vikarie
E-post

Erika Nyhlén är utbildad modist med gesällbrev som vikarierar för Anna-Lena Johansson. Hon driver även sitt egna företag där hon håller kurser i sin ateljé och gör hattar på beställning till kunder, allt från privatpersoner till teaterföreställningar.

 

Gunilla Törneman

Lärare
E-post

Gunilla TörnemanGunilla Törneman är utbildad herr skräddare med gesällbrev och yrkeslärare i herrskrädderi. Hon har bl.a. arbetat med design och tillverkning av skräddarsydda sport och fritidskläder, eget skrädderi och som designer för herrkläder på Marks & Spencer i England.

 

Annika Bergström

Lärare
E-post

Annika Bergström är utbildad klänningsskräddare och har tidigare arbetat som både klänningsskräddare, teaterskräddare och ändringsskräddare. När hon inte undervisar på Tillskärarakademin driver hon en ateljé tillsammans med andra konstnärer och hantverkare.

Elisabeth Ericsson

Lärare
E-post

Elisabeth Ericsson är utbildad herrskräddare med gesällbrev och yrkeslärare i Teater/historisk dräkt samt lärare i materialteknik. Hon har bl. a. arbetat inom herrkonfektions branschen, kostymmästare herr på Göteborgs Stadsteater samt som lärare i herr/damskrädderi på KY i Uddevalla.

Sara Lundgren

Lärare
E-post

Sara Lundgren är lärare på utbildningen scenkostym och har huvudansvar för sömnad inom scenkostym dam.

My Axelsson

Lärare
E-post

My_A_WEBB
My Axelsson är lärare i Färg och Form med en BA i Textildesign från Textilhögskolan i Borås och en MA i Business and Design från HDK. Sedan 2009 har hon arbetat som lärare på olika konstnärliga utbildningar med inriktning på mode och samtidigt drivit eget företag inom textil- och modedesign i egen ateljé. My’s expertisfält är designmetoder och designprocesser.

Föreläsare och gästlärare

Förutom vår fantastiska lärare får vi ofta besök av gästlärare och spännande föreläsare.