top of page
tillskararakademin-oppet-hus-hero-image.jpg

ÖPPET HUS  |  MARS 2024

Lördagen den 2 mars slår vi upp portarna till Tillskärarakademin i Göteborg.

Mellan kl. 10.00–15.00 är det öppet i alla våra ateljéer och på våra utbildningar. Då är det Öppet hus på Tillskärarakademin i Göteborg. Då möter du lärare, studenter och rektor som berättar om våra olika heltidsutbildningar, får titta runt i våra lokaler och ateljér och får information om årets ansökningsuppgift. Varmt välkommen!

DATUM 

2 mars 2024

TID 

10.00–15.00

PLATS 

Tillskärarakademin i Göteborg

ADRESS
Väverigatan 6, Hus B1

HÅLLPLATS

Gamlestadstorget
(Spårvagn 4,9, 7

eller 11 från Centralstationen)
 

PROGRAM FÖR DAGEN

10.00

VÄLKOMNA Skolan öppnar

11.00

SCENKOSTYM OCH HISTORISKA DRÄKTER Ett omväxlande yrke med lika delar skräddarfiness och McGyver-skills. Scenkostym berättar hur det är att jobba som teaterskräddare. Hur en historisk kostym är uppbyggd?

Hur bygger man en djurdräkt?

11.45

MODIST Den perfekta mixen av design och konsthantverk – för dig som har formkänsla och är bra på finlir. Modisterna berättar om det konstnärliga yrket där du inte bara formger och tillverkar hattar utan även designar och syr väskor, accessoarer och handskar.

12.30

ÅRETS ANTAGNINGSUPPGIFT Vad skall man tänka på när man skapar sina arbetsprover? Information om årets antagningsuppgift och hur man ansöker till våra fem heltidsutbildningar. Presentation av ämnet Designprocess / Färg och Form.

13.15

SKRÄDDARE – HERR, DAM OCH KLÄNNING Bespoke och Couture eller högkvalitativa bruksplagg. Skräddare är både ett uråldrigt och relevant hantverk. Hur skapar man plagg som kan ändras under livet och kan ärvas? Hör skräddarna berätta om det skräddaryrket i samtiden och kvalitetshantverkets nyckelroll när branschen ställer om.

 

13.45

MÖNSTERKONSTRUKTION MED SÖMNAD Smartaste vägen in i branschen. Kickstarta din karriär i textila yrken med 4o maxade veckor där du får en fantastisk bas och lär dig konstruera massor av olika plaggtyper.

14.15

MÖNSTERKONSTRUKTÖR Kompetensen som branschen skriker efter. Vad gör en mönsterkonstruktör? Hur jobbar man med ny 3D-teknik i modebranschen. I vilka branscher förutom klädbranschen söker man mönsterkonstruktörer?

15.00

TACK OCH ADJÖ! Skolan stänger portarna

bottom of page