Välkommen till Öppet hus
online 5 mars 2021!

I början av mars varje år är det Öppet hus på Tillskärarakademin i Göteborg. Denna dag brukar det vara öppet i alla våra olika ateljéer. Som vi alla vet, ställer Covid-19 till det så vi inte kan ta emot dig här på skolan. Därför blir årets Öppet hus digitalt.

 

Du är välkommen digitalt till oss den 5 mars. Du kommer möta lärare, studenter och rektor som berättar om de olika utbildningarna. Du kommer kunna titta runt i våra lokaler och du kommer få information om hur man söker till våra olika utbildningar.

För att delta klickar du på den orange länken vid varje programpunkt. Vi sänder allt via TEAMs. Det går bra att ansluta även om du inte brukar jobba i Teams. Pröva att logga in en stund innan vi startar. Man kommer inte kunna ställa frågor live men det går bra att skriva i chatten så svara vi efter hand. Har du ytterligare frågor så meja oss. Du hittar våra uppgifter under Kontakt.

Vi ser fram mot att se dig den 5 mars!

Program för dagen

9:45
Välkommen till Öppet hus 2021!

Rektor Sofia Höfvner Skogh hälsar välkommen och berättar om skolan och dagens Öppet hus.

Klicka här för att delta i mötet.

10:00

Mönsterkonstruktion med sömnad, BAS  

Utbildningen Mönsterkonstruktion med sömnad förbereder vägen in i modebranschen. Våra lärare berättar om utbildningen och hur vi arbetar med mönsterkonstruktion.

Klicka här för att delta i mötet.

 

10:45

Modist, 400 poäng

Vi berättar om vår helt unika utbildning. Ni får se hur man drar en hatt och möta studenter och lärare som berättar om ett fantastiskt yrke!

Klicka här för att delta i mötet.

11:30

Mönsterkonstruktör, 200 poäng

Vad gör en Mönsterkonstruktör? Hur jobbar man med 3D och ny teknik i modebranschen? Var med och lyssna till information om en fantastisk utbildning som leder till jobb!

Klicka här för att delta i mötet.
13:00
Information om årets antagningsprocess och hur man ansöker.

Rektor Sofia Höfvner Skogh berättar om årets antagningsprocess och hur man ansöker till alla våra utbildningar. Vi går igenom behörighet och urvalsprocessen. Vi talar även om vad man skall tänka på när man gör sina arbetsprover.

Klicka här för att delta i mötet.

13:45
Skräddare - herr, dam & klänning, 600 poäng

Vad är skrädderi? Vad är det för skillnad på ”konfektion” och ”skrädderi”? Möt lärarna på utbildningen som talar om våra olika inriktningar och varför det är så viktigt med hantverkskunskaper i kombination med färg & form!

Klicka här för att delta i mötet.

 

14:30
Scenkostym & Historiska dräkter, 400 poäng

Möt våra lärare som berättar hur det är att jobba som teaterskräddare. Ni får också vara med och se hur en historisk dam- och herrdräkt är uppbyggd.

Klicka här för att delta i mötet.

Se filmer från våra utbildningar i väntan på ÖPPET HUS 2021