top of page

Skräddare – Herr, Dam och Klänning

600 YH-POÄNG

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING

Det traditionella hantverket som är mer aktuellt än någonsin

FRÅN HÖGKVALITATIVA BRUKSPLAGG TILL COUTURE

Skräddat innebär förstklassigt hantverk och ord som bespoke och couture refererar till plagg av högsta kvalitet som är tillverkade efter kundens specifika krav och mått. Som skräddare idag är det av största vikt att erbjuda moderna och funktionella plagg som passar in i den medvetna människans livsstil. Oavsett om det rör sig om en klänning eller en kappa/rock så behöver snittet vara relevant och passformen perfekt.

FRAMTIDENS SKRÄDDARE

Med nya tekniker och material kommer också nya möjligheter och vi på Tillskärarakademin i Göteborg ser att skrädderiet har en given plats i framtidens modebransch.

VAD DU KOMMER LÄRA DIG

På utbildningen kommer du att lära dig både avancerat och innovativt skrädderi. Du utvecklar dina sömnadstekniska såväl som dina konstnärliga skickligheter inom skrädderiyrket och tränar upp ditt seende och din känsla för passform. Med handledning av kompetenta lärare kommer du att våga utmana och tänja på skräddarkonstens ramar och lär dig att omvandla dina kreativa idéer till skräddade plagg av högsta kvalité.

I utbildningen ingår 10 veckors praktik/LIA vilket är en viktig del av studierna.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att avlägga gesällprov enligt Sveriges Skrädderiförbunds regler inom herr-, dam- och klänningsskrädderi.

EFTER EXAMEN

När du tagit examen från skrädderiutbildningen behärskar du klassiskt och rationellt skrädderi, såväl som det mer experimentella. Skickliga skräddare behövs både inom modebranschen och på ateljé- och ändringsskrädderier.

DET KVALITATIVA HANTVERKET HAR FRAMTIDEN FÖR SIG

Som skräddare har du alla möjligheter att skapa ditt eget varumärke. Dagens konsumenter blir allt mer medvetna om kläders kvalitet, hållbarhet och hur deras plagg produceras. De vill vara unika i sitt uttryck, ha plagg som håller länge och som har perfekt passform. Vill du satsa på ett kreativt framtidsyrke och jobba hantverksmässigt med genuin hållbarhet? Då är skräddare något för dig.     

Utbildningens namn

Skräddare – Herr, dam och klänning

600 poäng

 

Omfattning

3 år, heltid

 

Sista ansökningsdatum

15 april 2024

 

Läsårsstart

19 augusti 2024

 

Behörighet

Grundläggande behörighet

 

Krav på särskilda förkunskaper

Gymnasieexamen från Hantverksprogrammet, Textil Design eller motsvarande kunskaper från annan utbildning.

 

Studieort

Göteborg

Studiemedelsberättigad

Ja (B1), Mer information på CSN:s hemsida.

 

Materialkostnad

Alla våra YH-utbildningar med statsbidrag är kostnadsfria. Du betalar själv för litteratur och annat studiematerial, precis som på en högskoleutbildning. Grundmaterial ingår i utbildningen.

 

Särskilt pedagogiskt stöd

Myndigheten för yrkeshögskolan kan bevilja ekonomiskt stöd till utbildningsanordnaren som avser pedagogiska insatser för dig med funktionsnedsättning, så kallat särskilt pedagogiskt stöd. 

 

Frågor och svar

Du når oss på telefon 031 15 22 75 eller på info@tillskararakademin.se

 

Utbildningsform

Yrkeshögskoleutbildning under tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan

bottom of page