top of page

Mönsterkonstruktion med sömnad

40 VECKOR

KONST & KULTURUTBILDNING

Kickstarta din karriär inom textila branscher med 40 intensiva veckors grundutbildning.

EN GEDIGEN GRUND FÖR ALLT ARBETE INOM TEXTILA YRKEN

Vår förberedande utbildning fokuserar på de tekniska kunskaperna inom mönsterkonstruktion och sömnad. Du kommer också att ha studier i färg och form, för att få igång ett kreativt tänkande och en utveckling av den egna designprocessen. Allting börjar här.

UTBILDNINGEN

Under utbildningen får du som student lära dig både plagg- och detaljsömnad och hur du konstruerar grundmönster och mer avancerade modeller av dam-, herr- och barnplagg. Dessutom kommer du att lära dig alternativa tekniker såsom drapering. Du får träna på att ta ansvar för produkten från idé till färdigt plagg, och i slutet av året för en hel kollektion. En del av utbildningen utgörs av självständigt arbete men hela tiden med handledning och stöttning av din lärare. Det är mycket du ska lära dig under utbildningens 40 veckor och vi arbetar i ett ganska högt tempo. Du behöver kunna sy för att hänga med. I utbildningen ingår projekt, föreläsningar och studiebesök med fokus på hållbarhet.

EFTER EXAMEN

Efter avslutade studier kan du söka vidare till ett flertal högre utbildningar inom textil, mode och konstområdet i Sverige eller utomlands. Många söker sig vidare till våra egna yrkeshögskoleutbildningar.

BLI KONKURRENSKRAFTIG

Oavsett om du ser utbildningen som en bra grund att stå på inför vidare studier eller vill börja arbeta direkt så finns det en både spännande och bred arbetsmarknad på hemmaplan. Den svenska modebranschen växer och här finns många små och stora modeföretag och konfektionskedjor som behöver din kompetens. 

Utbildningens namn

Mönsterkonstruktion med

sömnad, BAS 

 

Omfattning

40 veckor, heltid

 

Sista ansökningsdatum

15 april 2024

Läsårsstart

19 augusti 2023

 

Behörighet

Behörig att antas till utbildningen är den som har genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

 

Studieort

Göteborg

Studiemedelsberättigad

Ja (A3), Mer information på CSN:s hemsida. Du kan även ansöka om merkostnadslån för kursavgiften.

 

Kursavgift

Kursavgiften för läsåret är 50 000 kr. Vid ansökan ska du sätta in 500 kronor som anmälningsavgift, de pengarna räknas bort från årsavgiften. Bankgiro 5911-9362. Om du inte blir antagen betalar vi tillbaka anmälningsavgiften.

 

Materialkostnad

Du betalar själv för litteratur och annat studiematerial, precis som på en högskoleutbildning. Grundmaterial ingår i utbildningen.

 

Särskilt pedagogiskt stöd

Myndigheten för yrkeshögskolan kan bevilja ekonomiskt stöd till utbildningsanordnaren som avser pedagogiska insatser för dig med funktionsnedsättning, så kallat särskilt pedagogiskt stöd. 

 

Frågor och svar

Du når oss på telefon 031 15 22 75 eller på info@tillskararakademin.se

bottom of page