Om skolan

Stiftelsen Tillskärarakademin i Göteborg grundades av Elsa Harms-Kroon 1947 i Göteborg. Elsas vision var att utbilda elever inom sömnadsyrkena, idag 68 år senare lever skolan vidare med samma vision. Tillskärarakademin i Göteborg är en skola med eftergymnasial utbildning inom textil och mode med fokus på kläder och accessoarer. Vi tillhör Myndigheten för Yrkes-högskolan och har tillsyn, stadsbidrag och studie- medel till våra heltidsutbildningar.

Vi strävar alltid efter att hålla hög kvalité, att ha ett innovativt tänkande och att ta till vara hantverkskunskaper. Hos oss samsas vilda visioner med strikta regler. Med det menar vi att det noggranna hantverket är oerhört viktigt vid sidan av det fria skapandet.

Våra utbildningar har en tydlig arbetsmarknadsrelevans och arbetslivsanknytning och utvecklas i samverkan med branschen. Vårt fokus ligger på de gedigna hantverkskunskaperna inom sömnad och mönsterkonstruktion man behöver för att kunna arbeta inom textilindustrin, som modedesigner, mönsterkonstruktör, skräddare, modist, teaterskräddare eller direktris eller något annat av alla de yrken som finns i branschen.

Är du förälskad i det genuina hantverket och samtidigt vill experimentera och gå utanför ramarna?
Har du lusten och passionen att utvecklas? Hos oss har du möjligheten.

Vi har idag fem heltidsutbildningar:

Mönsterkonstruktion med sömnad 40 veckor
(Högskoleförberedande Konst och Kulturutbildning)

Direktris 200 poäng

Modist 400 poäng

Skräddare – Herr, dam och klänning 600 poäng

Scenkostym och historiska dräkter 400 poäng

Läs mer om TAG:s historia

Vision och mission

Vår vision är att vara en ledande skola där våra utbildningar ska leda till jobb.

Det finns en gammal så kallad urkund som stolt säger: För sömnadsyrkenas förkovran. Idag brukar vi beskriva skolan som en eftergymnasial utbildning inom textil och mode med fokus på kläder och accessoarer. En del av våra studenter går direkt ut i yrkeslivet, andra fördjupar sina studier.