Om skolan

I grunden finns den exakta noggrannheten, det fina och perfekta, det skickliga hantverket som har gått i arv. Vår genuina historia, som tog sin början i trettiotalets Paris. Sen kommer du, förstår och lär dig. Och ifrågasätter, skapar dina egna regler, ritar om mönster, experimenterar, provar, förkastar, älskar och utvecklar.  Den lugna tryggheten möter den gränslösa passionen.

Tillskärarakademin är en utbildande och tillåtande plantskola där strikta regler samsas med vilda visioner. Där det utomordentligt noggranna hantverket är myllan för den experimentella kreativiteten. Två trygga stövlar i myllan och en svajig lina om vartannat.

Tre steg fram, kanske fyra, fem, och ett bak och så vidare. Tillsammans med våra skickliga lärare och en konfektionsbransch som vill ha dig och ditt hantverkskunnande, dina visionära tankar och flinka fingrar, dina ambitioner och drömmar.

Kanske är det därför modeindustrin älskar oss. Kanske är det därför som många elever får stora rubriker, prestigefulla uppdrag och coola kunder. Kanske är det därför som våra studenter vill lite mer, vågar lite mer, värnar lite extra. De och du är det nya hantverkskunnandet. Det nya som samtidigt är tryggt förankrat i det förflutna.

Är du förälskad i det genuina hantverket och samtidigt vill experimentera och gå utanför ramarna? Har du lusten och passionen att utvecklas? Hos oss har du möjligheten.

Läs mer om TAG:s historia

Vision och mission

Vår vision är att vara en ledande skola där våra utbildningar ska leda till jobb.

Det finns en gammal så kallad urkund som stolt säger: För sömnadsyrkenas förkovran. Idag brukar vi beskriva skolan som en eftergymnasial utbildning inom textil och mode med fokus på kläder och accessoarer. En del av våra studenter går direkt ut i yrkeslivet, andra fördjupar sina studier.