top of page

Ella Boucht om examenskollektionen, Rihanna och framtiden

Det talas mycket om vår tidigare student Ella Boucht just nu. Ellas rosa puff-jacka bars nämligen av Artisten Rihanna på modeveckan i Paris i år. Efter att ha gått Mönsterkonstruktion med sömnad hos oss gick Ella vidare till Textilhögskolan i Borås.Vi passade på att ställa lite frågor om hennes senaste kollektion, Rihanna och tiden på Tillskärarakademin i Göteborg.

Berätta om din examenskollektion.

Min kollektion Claiming Space är en undersökning kring hur spets och skala kan utveckla något existerande klädesplagg till något nytt vilket i det här fallet var sportkläder.

 

Tillsammans bygger den semi-transparanta spetstyget och skalan en ny helhet och uttryck både i form och material.

 

Namnet till kollektionen kommer från hur de stor skalade skapelserna tillsammans med bäraren tar plats i sin miljö de vistas i och drar blickar till sig.

Hur fick Rihanna upp ögonen för dina kläder?

Det var Rihannas stylist som hade sett mina kläder på Stockholms modevecka, där speciellt den rosa puff jackan hade dragit till hans intresse och sedan hade han hittat fram till min instagram där han sett resten av mina arbeten. Då tog han kontakt via mail och frågade om de kunde få låna några plagg till Paris modevecka.

Har det kommit några fler spännande samarbeten till följd av mediauppmärksamheten av dina kläder?

Det har kommit en hel del förfrågningar om att få låna mina kläder till olika tillställningar/fotograferingar samt folk som vill samarbeta vilket är super kul!

Hur tror du att du jobbar om 3 år?

Om tre år tror jag att jag tagit min Magister examen från någon modeskola och möjligtvis redan börjat på mitt egna klädmärke.

 

Hur ser ditt drömläge ut inom mode/textilbranchen?

Mitt drömläge är att få jobba med det jag gör, uppehålla min kreativitet och inte bara behöva tänka på att sälja samt må bra även om branschen är hård.

Vad känner du att du fick med dig från din tid på Tillskärarakademin?

Mitt år på Tillskärarakademin gav mig alla de viktigaste grunderna inom sömnad och mönsterkonstruktion vilket jag inte hade klarat mig utan under mina år på Textilhögskolan, de året har varit otroligt betydelsefullt och en av de viktigaste grundstenarna för mitt skapande.

Här kan du se mer av Ellas examenskollektion Claiming Space

bottom of page