top of page

Ida vill skapa unika plagg av högsta kvalitet

Jag ville lära mig skrädderihantverket för att kunna skapa unika plagg av högsta kvalitet.

Utbildning TAG:

Namn:

Inriktning:

Skräddare - herr, dam och klänning 600p

Ida Dahm Hagensen​

Herrskräddare

Varför sökte du Skräddare på Tillskärarakademin i Göteborg?
Vad är det bästa med att studera på Tillskärarakademin i Göteborg?

Så jag sökte till Tillskärarakademin för att de har fokus på hantverket bakom designen men också fokus på designen, konsten att kunna skapa unika plagg av högsta kvalitet.

Jag har alltid varit väldig intresserad av att sy och skapa något med händerna och jag hade väl en idé om att jag skulle bli klädesdesigner för att de gör kläder. Men efter en tid på designfolkhögskolan märkte jag att delen med att sy och förstå själva processen i sömnaden inte var lika prioriterad eftersom företag skickar till utlandet och syr upp.

Jag gick ytterligare ett år på en annan folkhögskola där jag fick mycket mera sömnad och jag märkte att det fanns så mycket mer att lära. Det var även där jag fick reda på att jag kunde läsa till skräddare på Tillskärarakademin I Göteborg.

Det bästa med utbildningen var att jag under 3 år varje dag fick göra det jag älskar – att sy och skapa.

Vad är det bästa med att gå utbildningen?

Att man lär sig hur lång tid och hur mycket kompetens det behövs för att skapa ett plagg och att där är passionerad lärare som vet vad de pratar om. Och att man har sin arbetsplats.

Vem ska söka?

Sök om du vill lära dig hantverket och hur man skapar unika plagg med kvalitet.

Vad är det viktigaste du lärt dig på utbildningen hittills?

Att få lära mig de tekniska sömnadteknikerna av kunniga lärare. I början av det tredje året var vi ute på praktik och det var väldig lärorikt att testa hur det är att jobba som skräddare.

bottom of page