Chanelkurs helg 2021

Kursens syfte och mål

Gabrielle Chanel utvecklade Chaneljackan eftersom hon saknade ett mjukt och luxuöst plagg att använda, istället för den strikta dräktjackan.

 

Chaneljackan är ett mjukt plagg, en så kallad "couture cardigan". Yttyget quiltas mot fodret och kanterna kan dekoreras med band eller pärlbroderier. Detaljerna består av en framträdande ärmslits och kedja i nederkanten som ger plagget en viss tyngd. Traditionellt sys Chaneljackan i ullboucle eller råsiden. Med omsorgsfullt arbetade detaljer blir Chaneljackan ett påkostat och lyxigt plagg, och ett mjukare alternativ till kavajen.

 

Tillsammans syr vi en Chaneljacka! Kursledaren demonstrerar momenten på sin egen Chaneljacka som sys samtidigt som kursdeltagarnas. Du lär dig alla tekniker som krävs för att tillverka en Chaneljacka. Vid anmälan får du en inköpslista för det material du behöver skaffa inför kursstart. Vid anmälan får du också en Chanelkonstruktion skickad till dig. Du kan använda den, eller köpa ett mönster i butik. Det är bra om du vid kursstart har sytt en toile (provplagg uppsytt i enklare tyg) och justerat mönstret efter dina önskemål. Vi provar in toilerna vid kursstart. Kursledaren ger tips om passform och utformning av mönstret.

 

Vad krävs för att gå kursen?

Kunskaper i sömnad och viss mönsterkonstruktion krävs. Du behöver också räkna med en del självständigt arbete mellan träffarna.

chanel helgkurs 2021 social delning.jpg

Fakta

 

Datum:

4-5 september, 18-19 september, 1-3 oktober

Tid:

09.00 till 16.00

 

Antal timmar:

Totalt 30 timmar.
 

Pris:

4 000 kronor, varav anmälningsavgift 350 kronor.

 

Kursmaterial:

Kompendium och Chanelgrund ingår

 

Kursintyg:

80% närvaro samt utförda uppgifter krävs för att få ett intyg efter avslutad kurs.

 

Plats:

Tillskärarakademin i Göteborg,

Gamlestadsvägen 4, B1