top of page

HELGKURS

Chaneljacka

Lär dig sy en Chaneljacka!

Gabrielle Chanel utvecklade Chaneljackan eftersom hon saknade ett mjukt och luxuöst plagg att använda, istället för den strikta dräktjackan.


Chaneljackan är ett mjukt plagg, en så kallad Couture Cardigan. Tyget quiltas mot fodret och kanterna kan dekoreras med band eller pärlbroderier. Detaljerna består av en framträdande ärmslits, och en kedja i nederkanten som ger plagget tyngd. Chaneljackan sys i ullbouclé, råsiden eller liknande kvalitet. Med omsorgsfullt arbetade detaljer blir Chaneljackan ett påkostat och lyxigt plagg, och ett mjukare alternativ till kavajen.

 

Kursens syfte och mål

Tillsammans syr vi en Chaneljacka. Kursledaren demonstrerar momenten på sin egen Chaneljacka som sys samtidigt som kursdeltagarnas.

 

Du lär dig alla de tekniker som krävs för att tillverka en Chaneljacka. Vid anmälan får du en inköpslista för det material du behöver skaffa skickad till dig, samt en Chanelkonstruktion. Du kan använda den, eller köpa ett eget mönster i butik. Vid kursstart bör du ha sytt en toile (provplagg i bomull) och justerat mönstret efter dina önskemål. Vi går igenom toilerna vid kursstart och kursledaren ger tips om passform och utformning av mönstret.

 

Vad krävs för att gå kursen?

Kunskaper i sömnad och mönsterkonstruktion krävs. Du behöver också kunna arbeta självständigt mellan träffarna.

FAKTA

 

Datum: 

Lördag och söndag: 23-24 mars,

13-14 april och 4-5 maj 2024

Tid:

09.00 till 15.30

 

Antal timmar:

Totalt 30 timmar.
 

Pris:

4 000 kronor, varav anmälningsavgift 350 kronor.

 

Kursmaterial:

Kompendium och Chanelgrund ingår. Inköpslista för övrigt material skickas ut i samband med anmälan.

Kursintyg:

80% närvaro samt utförda uppgifter krävs för att få ett intyg efter avslutad kurs.

 

Plats:

Tillskärarakademin i Göteborg,

Väverigatan 6, B1

bottom of page