top of page

Mia Bengtsson studerar Modist

2018 Mia Modist foto_redigerad.jpg
NAMN
Mia Bengtsson

UTBILDNING TAG
Modist 400p

TIDIGARE UTBILDNINGAR

Sommarkurs i hattsömnad

Varför sökte du till Modist på Tillskärarakademin i Göteborg?

Tidigare jobbade jag inom restaurang. Jag gick en sommarkurs i hattsömnad på Tillskärarakademin i Göteborg för att testa på något nytt. Jag tyckte att det var jätteroligt och bestämde mig för att söka utbildningen Modist.

 

Vad känner du att du lärt dig på utbildningen hittills?

Framförallt alla grunder inom hantverket. Eftersom jag inte hade någon textil utbildning sedan tidigare har jag lärt mig oerhört mycket om material. Både grundläggande textil materiallära och specifika material som används inom modistyrket.

Varifrån kommer ditt intresse för hattar och accessoarer?

Det är en del i mitt stora modeintresse. Jag tycker att just hattar förmedlar en stark känsla och identitet. Det finns mycket uttryck i en hatt och den kan verkligen förstärka eller förändra en outfit.

 
Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag trivs bra på skolan. Jag upplever utbildningen som rätt så självständig och man behöver själv ha ett driv och bra självdisciplin i skolarbetet. Hur mycket man får ut av sina 2 år på utbildningen är beroende av hur mycket av sin energi och tid man investerar.

Vad vill du göra efter examen?

Mitt mål att jobba med mode. Jag vill gärna kollaborera med olika designer, både svenska och internationella. Till en början vill jag jobba hos någon som är etablerad för att lära mig mer om modistyrket. Sedan vill jag gärna gå över till att driva eget.

Skulle du rekommendera skolan till andra?

Ja, det skulle jag.

Läs mer om utbildningen Modist 400p

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär

bottom of page