top of page

Majda vidareutbildar sig till Direktris

Namn: Majda Hrustic

Utbildning TAG: Direktris

Tidigare utbildning/-ar: Mönsterkonstruktion med Sömnad på Tillskärarakademin i Göteborg,

KY-utbildning Skrädderi 2 år i Uddevalla,

Varför sökte du till Direktris på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag har tidigare jobbat som skräddare, både som anställd och drivit eget företag. Jag kände att jag ville uppdatera mig och jobba mer med hållbarhet i modebranschen. Som direktris är man en nyckelperson i branschen eftersom man jobbar nära både designers och produktion.

 

Vad känner du att du lärt dig på utbildningen hittills?

Tiden på direktrisutbildningen har gått undan och det har varit otroligt intensivt. Det är verkligen en mycket gedigen utbildning. Jag har främst lärt mig att jobba med mönsterkonstruktion i datorn. Jag tycker också att jag har fått kunskap i att jobba professionellt med större volymer. Utbildningen är främst på engelska och jag upplever att det har öppnat fler dörrar till att arbeta internationellt

Varifrån kommer ditt intresse för mönsterkonstruktion?

Det har hängt ihop med min vilja att skapa. Jag har ett stort intresse för passform och har fått insikt om hur viktig passformen och därmed mönsterkonstruktionen är för att folk ska behålla ett plagg längre.

 
Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Atmosfären på skolan känns mycket öppen. Alla delar med sig av sina kunskaper och man kan ställa frågor till lärarna för de olika utbildningarna. Det är bra stämning mellan studenterna och man hjälper och stöttar varandra. Det är ingen som armbågar sig fram.

Vad vill du göra efter examen?

Jag ser denna utbildningen som en investering i mig själv och mitt eget företag. Jag ska först göra min praktik på herr-avdelningen på MQ. De ville ha någon som kan både skräddat och mönster.  Därefter kommer jag göra mitt examensarbete på Jumperfabriken. Efter examen tror jag att det är viktigt att ha en undersökningsperiod och få in en fot på något företag, för att få erfarenhet och rutiner. Men sedan vill jag gärna bli min egen igen.

Skulle du rekommendera skolan till andra?

Ja, men jag tror inte att man ska söka Direktris precis efter gymnasiet. För att klara av utbildningen, som håller både ett högt tempo och en hög nivå, rekommenderar jag att man först skaffar ordentligt med kött på benen när det kommer till mönsterkonstruktion och sömnad.

Läs mer om utbildningen Direktris

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär

bottom of page