top of page

Ellinor studerar Scenkostym & Historiska Dräkter

NAMN
Ellinor Landal

UTBILDNING TAG
Scenkostym och Historiska Dräkter

TIDIGARE UTBILDNING

• Läder, Skinn & Päls på Stenebyskolan

• Distanskurs i mönsterkonstruktion

Varför sökte du till Scenkostym och Historiska Dräkter på Tillskärarakademin i Göteborg?

Efter 7 år från det att jag gick ut från Stenebyskolan kom jag på att jag ville hålla på med scenkostym. Tillskärarakademin var den enda skolan i Sverige som hade en utbildning för just scenkostym som verkligen var hantverksmässig och praktisk. Jag ville bland annat gå utbildningen för att få hjälp med inslussning i scenkonst-branschen. Jag hade inga kontakter eller kunskaper om själv branschen och tror att det hade varit tufft att göra det själv.

 

Vad känner du att du lärt dig på utbildningen hittills?

Jag har blivit bättre på hantverket och fått en mycket större förståelse för scenens villkor. Jag tycker att det är bra att vi lär oss så pass mycket skrädderiteknik. Utbildningen är mycket omfattande och jag tycker att alla små kortkurser känns mycket värdefulla. Praktiken på 12 veckor som vi har under andra året är otroligt bra och givande. Jag gjorde min praktik på Göteborgsoperan.

Varifrån kommer ditt intresse för scenkonst?

Min mor och storasyster har sytt mycket. Som barn hade jag mycket hemsydda kläder. Samtidigt har jag alltid älskat att klä ut mig och att få tillverka och skapa saker. Det har varit en självklar del av mitt liv hela tiden men det är först nu som jag förstått att det är detta jag ska jobba med.

 
Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag tycker om atmosfären på skolan. Eftersom vi är så få studenter blir det som en stor familj. Jag vet att jag alltid kan få hjälp och att när jag kommer till skolan möts jag av en skön stämning. Det känns lite som ett andra hem.

Vad vill du göra efter examen?

Allt! Jag har insett att jag mår bäst av att inte planera för långt fram. Efter examen tänker jag hoppa på det som dyker upp. Jag vill prova olika saker för att hitta rätt men jag kommer verkligen att kämpa för att hålla mig kvar inom scenkonst-branschen.

Skulle du rekommendera skolan till andra?

Ja! Har man funderat på att utbilda sig inom textilt hantverk så välj att gå en utbildning på Tillskärarakademin i Göteborg.

Läs mer om utbildningen Scenkostym och Historiska Dräkter

 

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär 

bottom of page