top of page

Med intresse för mode och produktion

Denim trench coat back av Alex Eriksson
Denim trench coat front av Alex Eriksson
Namn: Alex Eriksson

Utbildning TAG:
Direktris (utbildningen byter namn till Mönsterkonstruktör från 2020)
Foto: Alex gör sitt examensarbete
tillsammans med Göteborgs Stadsmission, där han har tagit fram en denim trenchcoat som de sedan ska kunna producera och sälja. 
Varför sökte du Mönsterkonstruktör/Direktris på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag sökte till utbildningen för att jag är intresserad av mode och produktion. Jag ville lära mig mer om produktion och hur en arbetar från idé till färdig produkt i produktionsskala. 

Vad är det viktigaste du lärt dig på utbildningen hittills?

Det viktigaste jag har fått ut av min utbildning är insynen om hur företag inom modebranschen jobbar med produktion. Med bland annat studiebesök hos en fabrik i Tallin och på H&M:s huvudkontor i Stockholm har vi fått inblick i hur arbetet som mönsterkonstruktör kan se ut och vad för jobbmöjligheter det finns. Under utbildningen har jag även lärt mig att en inte bara kan jobba med mode utan även generellt med produktion och produktutveckling. 

Lärarna på utbildningen har mycket erfarenhet från branschen och en får ut mycket av de olika  projekten och kan sedan jobba på helt självständigt. 

 
Vad är det bästa med att studera på Tillskärarakademin i Göteborg?

Det bästa med skolan är att den ligger väldigt lokalt, en har nära till allt. Stämningen är bra med likasinnade människor och alla kan prata med alla oberoende av utbildning eller ålder. Utöver det har skolan stora och rymliga arbetsytor och alla maskiner en kan tänkas behöva för att arbeta professionellt. 

Läs mer om utbildningen 

Mönsterkonstruktör/Direktris

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär

bottom of page