top of page

Lizette praktiserar hos Philip Treacy i London

Namn: Lizette Karrento

Utbildning TAG: Modist

Praktik:

9 veckor hos Philip Treacy i London

Vad har du fått göra?

Allt! Till en början gjorde vi produktion för vår- och sommarkollektion, SS18, som precis skulle släppas och skickas ut till butiker. Eftersom det är en vår och sommarkollektion var det mycket hattar och koaffer i strå. På modistutbildningen lär vi oss att dra strå från grunden men hos Philip Treacy kom det färdiga formar i strå från fabrik. I ateljén sydde vi ihop delarna samt fäste diademstommen, som gör att den går att bära.

 

Jag jobbade med Valentino Haute Couture inför modevisningen under Paris Fashion Week. Jag blev positivt överraskad att jag fick göra så mycket "hands on" och coola grejer som praktikant. Det var verkligen roligt att få det förtroendet.

Sista veckorna började vi med höst- och vinterkollektionen, AW18. Arbetet med kollektionen behövde tidigareläggas på grund av "royal wedding" i Maj då Philip Treacy, och de andra som jobbar i ateljén, kommer vara upptagna med personliga beställningar till kungahuset och andra bröllopsgäster. 

Vad känner du att du har lärt dig?

Nya tekniker. Att jobba med fjädrar, spets och dekorationer. Jag har lärt mig mycket om balans och passform. Det har varit nyttig att se hur man jobbar på ett framgångsrikt företag. Att vissa delar av arbetet behöver rationaliseras för att arbetet ska gå snabbare och bli mer kostnadseffektivt.

Hur viktig tror du att praktiken är för din typ av utbildning?

Oerhört viktig. Man behöver komma ut i verkligheten och se hur arbetet fungerar i en riktig studio. På skolan är man som i sin egen lilla bubbla och det är först nu som jag förstår hur bra vi har det med utrymme och maskiner. 

Hur ser du på framtiden efter examen?

Jag ska tillbaka till London. Jag har fått jobb hos Philip Treacy och kommer att flytta dit direkt efter examen. Mitt mål är att få mer erfarenhet och vidareutvecklas inom modistyrket.

Läs mer om utbildningen Modist

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär

bottom of page