top of page

Emelie är hos Jane Taylor i London

Namn:

Emelie Jansson

Utbildning TAG:

Modist

Praktik:

6 veckor hos Jane Taylor i London

Vad har du fått göra?

Väldigt mycket. Det började så smått med att sy i foderband och senare fick jag avancera till att sy Haute Couture spets. Jag har Även dragit Filt och Strå samt dekorerat hattar med krenol, flor och fjädrar. I början av praktikperioden jobbade vi främst med produktion av sommarkollektionen "ready to wear". Mot slutet av praktiken hade vi börjat med kollektionen för höst/vinter.

Vad känner du att du har lärt dig av din praktik hittills?

Största lärdomen har varit hur arbetet går till i en ateljé och att jobba i en produktionskedja tillsammans med andra. Hos Jane Taylor ligger ateljén direkt ovanför butiken på bottenplan så jag fick kunnat lyssna till kundsamtal, vilket känts mycket givande. Jag har lärt mig saker jag inte kan sätta ord på och även några nya tekniker.

Hur viktig tror du att praktiken är för din typ av utbildning?

Praktiken är guld värd. Den gör att man får lära sig hur det faktiskt är att jobba som modist på riktigt. För mig känns det som om jag fått bevis för att detta kan jag jobba med.

Hur ser du på framtiden efter examen?

Jag kommer antagligen att åka tillbaka till London och jobba hos Jane Taylor i sommar under Ascot som är deras "high season". Till hösten ska jag läsa till Designingenjör, och efter det tänker jag starta eget som modist.

Läs mer om utbildningen Modist

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär

 

bottom of page