top of page

Therese jobbar som konstruktörspecialist på HM

Namn: Therese Magnusson

Utbildning och examensår TAG:

Direktris, tog examen 2001

Annan utbildning/-ar:

Fitting and paper patterning, Polytechnic University, Hongkong 2010

Arts and Design, RMAT, Melbourne, Australien 2002-2003

Historisk korsettsömnad, Tillskärarakademin i Göteborg 2002

Yrke: Konstruktörsspecialist

Vad har du gjort efter att du tog examen från Tillskärarakademin?

Mitt första jobb efter utbildningen var på det svenska företaget Sportjohan. Jag jobbade där i 6 månader och sedan sökte jag tjänsten som konstruktör av arbetskläder på företaget Berendsen.

Efter det hoppade jag på en designutbildning i Melbourne, Australien, men redan efter ett år bestämde jag mig för att jag ville tillbaka till Europa. Väl hemma började jag jobba som konstruktionsassistent på Lindex samtidigt som jag undervisade kvällskurser på Tillskärarakademin i Göteborg.

 

En dag såg jag en annons att märket Puma sökte konstruktörer. Jag fick jobbet och så blev det flytt till Tyskland. På Puma jobbade jag i knappt 5 år med basmönster, badkläder samt barn och baby.

 

Efter det flyttade jag till Stockholm i och med att jag fick en tjänst på underkläder på H&M. Det ska tilläggas att jag tidigare sökt till H&M 2 ggr innan jag fick en tjänst. Under min tid på H&M har jag jobbat med produktmönsterutveckling och jag har jobbat med ett basmönsterprojekt för H&M i Hongkong under 2 år. Efter det flyttade jag tillbaka till Stockholm igen och ingick i ett specialistteam på H&M som kallas "Pink Room", som tillhandahåller support till alla team.

 

Vad jobbar du med idag?

Jag har precis börjat en ny tjänst som storlekskoordinator på H&M.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag jobbar med något som jag älskar!

Jag drivs av det strategiska arbetet att hjälpa organisationen att se för och nackdelarna med passform. Hur kan man jobba på mest effektivast sätt som blir bra för människorna i teamen, ökar vinsten för organisationen och ultimat tar hand om planeten. Det finns ju massor vi kan göra för att effektivisera vårt arbete och använder våra resurser på ett ansvarfullt sätt.

 

Vad var det bästa du fick med dig från Tillskärarakademin?

Mängden konstruktionstimmar. Jag tycker att det var bra att vi la så mycket tid på konstruktion. Att få testa olika typer av plagg osv. Gradering är verkligen a och o i detta yrket.

 

Tillskärarakademin i Göteborg är en härlig skola som verkligen andas hantverk. 

Vilket tips skulle du vilja ge till de studenter som går på Tillskärarakademin idag?

Att kämpa på även när det är svårt och ta vara på sina erfarenheter. När jag gick utbildningen tyckte jag att barnkonstruktion inte alls var roligt. Sedan fick jag ju jobbet på Puma som innebar att jag hade hand om barnkläder. Då fick jag verkligen nytta av mina kunskaper från utbildningen och det blev också mycket roligare.

Läs mer om utbildningen Direktris

Läs mer om våra studenter och alumner under Karriär

bottom of page