top of page

Nanna studerar Mönsterkonstruktion med Sömnad

Namn: Nanna Selén

Utbildning TAG: Mönsterkonstruktion med sömnad

Tidigare utbildning/-ar: Modevetenskap, Lunds universitet

Varför sökte du till Mönsterkonstruktion med Sömnad på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag ville lära mig mönsterkonstruktion och kollade till en början upp lite olika skolor. När jag studerade i Lund var jag på en föreläsning med modekreatören Bea Szenfeld. Efter föreläsningen pratade jag med henne och hon tipsade mig om att söka till Tillskärarakademin i Göteborg. Hon har själv gått Mönsterkonstruktion med sömnad och tyckte att utbildningen höll en mycket hög nivå.

 

Vad känner du att du lärt dig på utbildningen hittills?

Väldigt mycket. Jag tycker att jag har fått en bra bas med alla grundmönster, samtidigt som jag lärt mig hur jag kan gå vidare och konstruera vilken plaggmodell jag vill.

Varifrån kommer ditt intresse för mönsterkonstruktion och sömnad?

Jag har alltid tyckt om att arbeta med händerna. Kläder och mode är ett stort intresse och ett medel för mig att visa min identitet och personlighet. Det var det intresset som fick mig att börja studera modevetenskap och som jag nu vill fortsätta utforska genom praktiska arbete.

 
Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Det är en härlig stämning på Tillskärarakademin. Folk kommer från så olika delar av landet, olika åldrar och erfarenheter. Vi är här av olika anledningar och har olika mål efter utbildningen, men under detta året har vi fått möjlighet att lära oss så mycket av varandra. Både genom grupparbeten men också av att få ta del av varandras arbetsprocesser.

Vad vill du göra efter examen?

Jag vill studera vidare till modedesigner. Som det ser ut nu kommer jag söka till Beckmans Designhögskola och Antwerpen Royal Academy.

Skulle du rekommendera skolan till andra?

Absolut. Det är en jättebra utbildning om man verkligen vill lära sig mönsterkonstruktion och sömnad. Jag vill bli modedesigner, men tycker att det känns viktigt att som designer ha kunskap om hur jag konstruerar mönster och syr plagg. Jag vill inte bara rita snygga designs och modebilder utan jag vill förstå alla steg i processen.

bottom of page