top of page

Linnea studerar Direktris

Namn: Linnea Bergqvist

Utbildning TAG: Direktris

Tidigare utbildning/-ar: Kvalitetstekniker 2 år vid Proteko i Borås, Hantverksprogrammet på gymnasiet

Varför sökte du till Direktris på Tillskärarakademin i Göteborg?

På min första praktik på utbildningen Kvalitetstekniker hamnade jag bredvid Direktrischefen på konfektionsföretaget Gina Tricot. Det dröjde inte många dagar innan jag insåg att det vill jag också jobba med.

 

Vad känner du att du lärt dig på utbildningen hittills?

Främst mönsterkonstruktion i datorn. Jag lärde mig både sömnad och mönsterkonstruktion på gymnasiet men här har jag verkligen fått en uppfräschning. På Direktris lär vi oss konfektionssömnad och under varje projekt syr vi minst ett och ofta fler provplagg innan slutprodukten

Varifrån kommer ditt intresse för digital mönsterkonstruktion?

Min mamma är textillärare så det började redan som liten. Vid 10 års ålder brukade jag sy egna kläder med mönster från Burda. Senare jobbade jag i klädbutik. Vi sålde lite finare svenska märken och då började jag förstå detta med passform och hur viktigt det är.

 
Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag har faktiskt drömt om att gå på Tillskärarakademin sedan jag var 15 år. Jag tycker att både skolan och utbildningen är bra. När vi sökt praktik inför våren har jag märkt att skolan har ett mycket bra rykte och är erkänd inom branschen. Företagen vet att Tillskärarakademin står för kvalitet och att studenterna som kommer från Direktrisutbildningen har bra kunskaper. 

Vad vill du göra efter examen?

Jag vill jobba som Direktris/Tecknical designer. Jag skulle gärna kombinera mitt yrke men mitt hästintresse och kanske jobba med ridkläder. Eftersom jag har en yrkesexamen som kvalitetstekniker kanske jag kan ha en kombinerad tjänst på ett mindre företag. Jag tror det skulle vara bra att efter examen utforska branschen och prova lite olika företag, t.ex. inom sport- eller herrkläder.

Skulle du rekommendera skolan till andra?

Absolut. Men jag tror att Direktris är en utbildning som man inte söker direkt efter gymnasiet. Det är bra att skaffa sig lite erfarenhet och kanske gå en förberedande utbildning först.

bottom of page