top of page

Linda studerar Skräddare – klänning

NAMN
Linda Augustsson

UTBILDNING TAG
Skräddare –  klänning

TIDIGARE UTBILDNING
Mönsterkonstruktion med Sömnad och två deltidskurser i modedesign på Art College

Varför sökte du till Skrädderi på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag hade hört att utbildningen Mönsterkonstruktion med Sömnad på Tillskärarakademin är bäst och den låg också närmast där jag bor. När jag gick på Mönsterkonstruktion med Sömnad fick reda på att skolan hade utbildningen Skräddare, med inriktning klänning, och jag bestämde mig för att söka den. Att jobba med klänning passar mitt uttryck och jag kände att jag ville lära mig mer inom det. Dessutom tycker jag om att man tillverkar unika plagg till en viss person och att det inte handlar om någon massproduktion.

 

Vad känner du att du lärt dig på utbildningen hittills?

Jag har lärt mig hantverket i sig och att hela tiden ha fokus på kvalité och passform. Inom klänningsskrädderiet jobbar vi ofta i sköra och exklusiva material. Det krävs mycket noggrannhet i arbetet men jag tycker samtidigt att det är ett område där man har mycket frihet när det kommer till form och design.

Varifrån kommer ditt intresse för skrädderi?

Jag har alltid tyckt om att titta på klänningar med stora volymer av skira tyger och spetsar. Jag har tyckt att det är intressant att studera avancerade plagg och fundera på hur de är gjorda.

 
Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Det känns bra. Jag tycker att jag får bra handledning av mina lärare. Dessutom tycker jag att skolan har ett bra centralt läge. Jag bor utanför Alingsås och det går mycket smidigt att pendla till skolan.

Vad vill du göra efter examen?

Jag vill först jobba på ett skrädderi och få mer erfarenhet. Så småningom vill jag starta upp något eget.

Skulle du rekommendera skolan till andra?

Ja, jag tycker att jag fick en bra grund på Mönsterkonstruktion med Sömnad och det känns som en bra fortsättning att gå Skrädderi.

bottom of page