top of page

Tove Storm gör praktik hos Horisaki

Namn:

Tove Storm

Utbildning TAG:

Modist

Praktik:

4 veckor hos Horisaki

Vad fick du göra?

Vad fick jag inte göra! Jag fick göra jättemycket olika saker. Främst jobbade jag med produktion. Jag hade min praktik precis innan jul och alla hattar skulle göras klart och skickas iväg inför Paris modevecka i januari. Jag fick dra hattar både i strå och filt, och elda på filten för att ge den en viss yta. Jag sydde också resår och läderband i hattarna och tryckte ett par hundra lavendelpåsar, som sedan läggs i varje hatt. 

Vad känner du att du har lärt dig av din praktik hittills?

Jag har lärt mig nya tekniker, t.ex. hur man kan elda på filt för att ge den en läderliknande look. Jag har också fått en annan syn på vilka kunskaper jag har och vad jag faktiskt kan göra. Hos Horisaki fick jag börja smått och sedan allt eftersom ökade de på svårighetsgraden. Eftersom Karin Horisaki själv gått Modistutbildningen på Tillskärarakademin  i Göteborg vet ju hon vad man faktiskt är kapabel till. 

Hur viktig tror du att praktiken är för din typ av utbildning?

Livsviktigt! I och med praktiken får man ett bevis på att man faktisk kan arbeta som Modist professionellt. Jag har fått en större och tydligare respekt för yrket och hur det faktiskt är i verkligheten.

Hur ser du på framtiden efter examen?

Jag har många olika planer. Jag skulle gärna ta anställning hos till exempel Horisaki. Jag skulle också vilja gå en skomakarutbildning för att sedan kunna starta eget och då jobba med både skor och hattar. Jag gillar verkligen hur Horisaki jobbar. De har sin bas med ateljé och själva tillverkningen i den Småländska skogen, men jobbar mot kunder i hela världen.

 

bottom of page