top of page

Bespoke tailoring på A.W. Bauer & Co

Namn: Jakob Eskilsson

Utbildning TAG: År 3, Skräddare - herr

Praktik: 10 veckor, A.W. Bauer & Co

Vad har du fått göra på din praktik? Vilka arbetsuppgifter har du haft?

 Jag har fått göra mycket olika saker. Det började med att jag fick tråckla ihop ett par byxor till ett förstaprov. Därefter fick jag göra ett par byxor helt från grunden, där kunden var jag själv.

 

Andra arbetsuppgifter har varit att göra justeringar av äldre plagg. Det är vanligt att kunder lämnar in plagg som de tidigare köpt på Bauer, och använt flitigt, för att laga eller byta utslitna detaljer. Det kan vara manschetter och skjortkragar eller att sy på ärmlappar om tyget på en kavaj blivit nött över armbågen.

Jag har också haft tid att sy en hel del detaljer som träning för mig själv.

 

Vad känner du att du har lärt dig? 

Tempot. I början var de hela tiden på mig att det skulle gå snabbare. Att det inte gick att vara så noggrann i varje moment. Nu känner jag att jag har fått in en rytm i arbetet, till exempel i hur jag håller nålen och för den genom tyget och gör stygnen. Rytmen gör att arbetet blir effektivare och resultatet bra.

 

Hur viktig tror du att praktiken är för din typ av utbildning?

Väldigt viktig. Skräddare är ju en praktisk utbildning så självklart behöver men få praktisera som skräddare och känna på hur det är utanför skolan. Jag har fått en större förståelse för den ekonomiska biten av branschen och hur det fungerar att bedriva ett skrädderi.

 

Hur ser du på framtiden efter examen?

Min dröm efter examen är att åka ut i världen och besöka olika skrädderier för att se hur de arbetar. Jag skulle vilja vara där och delta i det dagliga arbetet under ett par veckor eller kanske ett helt år, och få nya upplevelser och mer erfarenhet.

bottom of page