top of page

Ted Varodell

Yrkeshögskoleexamen 2021
Skräddare - herr, dam & klänning

FOTO: Ferdinand Forsman
HÅR & MAKE: DBGY Gårda

Under ytan

Syftet med min kollektion Under ytan, var att skapa kläder för män som bryter de stereotypiska mallarna för vad herrmode är. Jag ville skapa plagg som alla män skulle kunna bära oavsett sexuell läggning, plagg som får bäraren att känns sig snygg och självsäker. Klassiska plagg på ett nytt sätt.

För att förändra normer och strukturer som finns kopplade till hur män ska klä, tror jag att förändringen måste göras långsamt. En för stor förändring, för snabbt blir läskigt. Det var därför viktigt för mig att experimentera på kostymen eftersom att den har en stor igenkännings faktor och nästan alla män har en relation till kostymen.

Inspirationen till kollektionen är bl.a. is och fåglar men även min egen sexualitet och hur jag ser på partnerskap. En relation bör var vara jämställd och båda parter i relationen bör ha samma eller i alla fall liknande grundvärderingar, men man får inte vara för lika. Jag tror att man måste vara tillräckligt olika för att kunna lära av varandra, utvecklas och sedan växa tillsammans.

portrait.jpg

Ted Varodell

Instagram: tedvarodell

bottom of page