top of page

Rebecka Wettermark

Yrkeshögskoleexamen 2021
Skräddare - herr, dam & klänning

FOTO: Ferdinand Forsman
HÅR & MAKE: DBGY Gårda

Quotation mark

”Camp sees everything in quotation marks. It’s not a lamp but a ”lamp”, not a woman but a ”woman” Ur Notes on Camp av Susan Sontag 1964

Detta projekt är en hyllning till det jag tycker är vackert, till det som inte tydligt kan definieras, en sorts prinsar eller prinsessor, det organiska och den mänskliga faktorn. Jag har plockat inspiration från Susan Sontags definition av stilbegreppet ”Camp” och från former i träd och mossa.

Arbetet består av två uppsättningar plagg. Snitten och silhuetterna är klassiska och blandas med experimentella inslag av vävda och broderade detaljer. Slag och ficklock på jackan är broderade med punch needle-teknik. Bandet till skjortan har vävts i vävram och kragen har vävts fritt i form av mönsterdelen.

Jag ville att arbetet skulle spegla den hantverksmässiga kunskap jag fått med mig under min utbildning. Projektet skulle också få spegla mig och mitt formspråk som vuxit fram under mina tre år. För mig är det viktigt att det experimentella i plaggen inte begränsar användbarheten. Plagg är till för att användas. Det handlar bara om att hitta rätt bärare.

portrait.jpg

Rebecka Wettermark

Instagram: rebeckawettermark

bottom of page