top of page

Najma Yasmin

Yrkeshögskoleexamen 2021
Skräddare - herr, dam & klänning

FOTO: Ferdinand Forsman
HÅR & MAKE: DBGY Gårda

Modesty in Fashion

Mode har alltid varit ett stort medium att uttrycka sig men varför om en kvinna väljer att täcka sig betraktad hon för förtryckt? Varför anses det inte som ett tecken att uttrycka sig? Det är exakt dem frågor som jag har besvarat genom min slut kollektion som heter ”Modesty in Fashion”.

Vi uttrycker oss själva och våra känslor genom våra kläder, hår, smink och accessoarer. Kläder säger mycket om oss, vår ålder, vår personlighet, vår status i samhället och hur vi följer modetrender. Det du bär är ett meddelande till andra och dig själv om vem du är. ”Klädpsykologin” berättar att det finns mer än vad som syns på kläderna du väljer. Vad du bär påverkar direkt dina tankar och beteenden. Det påverkar också hur andra upplever din personlighet och handlingar.

Kläder representerar känslan av tillhörighet i ett samhälle och det var därför valde jag målgrupper som vanligtvis ignoreras när det gäller mode speciellt skräddarsytt mode.

Min målgrupper var växande barn, Plus-size kvinnor och universitetsstudent eller jobbade muslimska tjejer. En trädgård tillhör färgglada blommor och mina målgrupper är dem färgglada blommor till min slut kollektion.

portrait.jpg

Najma Yasmin

Instagram: najmadesignsbespoke

bottom of page