top of page

Isabel Ljungkvist

Yrkeshögskoleexamen 2021
Skräddare - herr, dam & klänning

FOTO: Ferdinand Forsman
HÅR & MAKE: DBGY Gårda

Bent Not Broken

Jag började dansa balett år 2002 och fick dansa i tio år totalt. Jag dansade på dansforum, balettakademin och svenska balettskolan. Det var 10 långa år av hård träning, disciplin och perfektion. Min då, enda stora passion i livet.

År 2012 var jag tvungen att sluta dansa för att genomgå en steloperation i ryggraden pga Skolios.

Det var en riskfylld operation och den värsta smärtan jag upplevt. Det var en stor sorg och omställning i livet att inte kunna dansa igen. Jag fick ofta höra kommentarer som; Vad smal du är. Har du anorexia? Vilka fula och konstiga tänder du har. Du har så stora ärr på kroppen! Du är så klumpig.

Min tanke med detta projekt är att jag både vill dölja men även visa och framhäva delar av min kropp och skavanker. De senaste tio åren har jag som tur är hittat glädjen igen genom att hålla på med sömnad och hantverk.

Jag ser mig själv i framtiden att få jobba med scen- och filmkostym. Att jag fått kombinera mina två största intressen med dans och scenkläder har betytt mycket för mig och det har känts fint att få knyta ihop säcken. Där kärleken för dans släcktes, men där kärleken för skapande väcktes.

Min kollektion består utav två outfits, framställt som en dansföreställning. Plaggen är utformade efter min kropp, visar saker jag fått uppleva och hur jag mått under tiden. Resan hit har fått mig att tänka om, ta hand om mig och att kunna acceptera mig själv för den jag är.

portrait.jpg

Isabel Ljungkvist

Instagram: isabel.ljungkvist

bottom of page