top of page

Isa Jungstrand

Yrkeshögskoleexamen 2021
Skräddare - herr, dam & klänning

FOTO: Ferdinand Forsman

NEON MONOCHROME

När vi förberedde examensvisningen för två år sedan, hörde jag en låt: Oblique (Mathematic Vision) av Owl Vision, och visste direkt att den skulle vara soundtracket till min catwalk. Tung dödselektro med en stadig bas och industrialkänsla. Nu blev det ingen sådan visning i år, så jag fick hitta en annan vinkel.

Mitt examensarbete har tre huvudsakliga inspirationskällor. Dels låten, och dels ville jag fortsätta utforska formspråket jag börjat utveckla under utbildningens gång: kantiga vinklar, markerade linjer och en monokrom, grå färgskala. Sist men inte minst har uniformer alltid varit en stark inspirationskälla för mig. I min research tittade jag på historiska, moderna och fiktiva militäruniformer, både formella paraduniformer och taktisk stridsutrustning.

Tillsammans ledde detta mig från klassisk och modern science fiction, via dystopiska tv-spelsmiljöer och cyberpunkens neon och elbilsdesign.

Resultatet blev scenkläder till en electro-duo, i fluorescerande neonfärger mot en kall grå botten. Med fokus på passform, rörlighet och tekniker för scenens behov, tillsammans med den estetik jag börjat göra till min.

portrait.jpg

Isa Jungstrand

Instagram: monokrom.tailoring

bottom of page