top of page

Emelie Brink Harrysson

Yrkeshögskoleexamen 2021
Skräddare - herr, dam & klänning

FOTO: Ferdinand Forsman

Garden Party

Mitt mål med kollektion var att designa och konstruera kläder för kvinnor som i vanliga fall inte passar in i dagens standardiserade storlekssystem för kläder. När jag designade kollektionen gjorde jag det med en tjock kvinna i åtanke och sen har jag modifierat plaggen efter modellerna som var tillgängliga för det här projektet.

Jag ville skapa en kollektionen inspirerad av saker jag finner estetiskt tilltalande, saker som pastellfärger, grafiska linjer, art deco och vintagekläder. Sen ville jag att min kollektion skulle kunna användas på en fest, helst en trädgårdsfest, då jag längtade efter det när jag började jobba med projektet i början på januari.

Mitt skissande efter dem premisserna mynnade ut i en dräkt bestående av en blus, en kjol och en kavaj, samt en klänningen.

Plaggen är sydda i linne, siden och fodrade med viskosfoder, detta för att jag tycker det är viktigt med naturmaterial som andas, har lång hållbarhet och är slitstarka. Jag valde även dessa material för att dem håller sig svala i varma temperaturer, vilket ju passar bra till en trädgårdsfest.

Min vision för framtiden är att bli ännu bättre på att designa och konstruera plagg för tjocka kvinnor som inte kan ta del av kommersiellt mode p.g.a majoriteten av företag som producerar kläder inte är villiga att skapa kläder i större storlekar.

portrait.jpg

Emelie Brink Harrysson

Instagram: ebhtailor

bottom of page