top of page

Anvisningar ansökan
Skräddare - herr, dam & klänning

DEL 1

ANSÖKNINGSBLANKETT

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning och arbete. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar.

Du skall i ansökningsblanketten skriva ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll. 

DEL 2

CV

Du skall bifoga ett CV med ansökan.

Här listar du vad du gjort tidigare i livet. Skriv vilket år och hur länge du varit sysselsatt med studier och arbeten.

DEL 3

ARBETSPROVER

Du skall bifoga totalt 3 arbeten i A3 format. De är uppdelade i tre delar. Foto på hela plagg, foto på sömnadsdetaljer och en form- och design idé för en kollektion. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i andra format än A3.

Skickar du in dina prover med post vill vi att du monterar dina arbeten på kartongark/kapaskivor i A3 format.

Skickar du in ansökan digitalt vill vi ha totalt 4 filer i PDF format märkta med ditt namn och nummer. (förnamn.efternamn.1.pdf osv)

Uppgift: Hela plagg,

Kartong/Kapaskiva/PDF nr1

Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

Uppgift: Sömnadsdetaljer,

Kartong/Kapaskiva/PDF nr2

Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (ex. skjortmanschett, ficka, krage mm). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

Uppgift: Form och design idé för en kollektion. Tema: CRAFT-KRAFT

Kartong/Kapaskiva/PDF nr3 och nr4

På Tillskärarakademin i Göteborg utbildar vi i hur man arbetar med kläder.

Vad är kläder för dig?

Är det mode, funktion, hantverk, ett uttrycksmedel eller konst?

Kanske en kombination av flera saker. Eller något helt annat!

Hur ser kläder ut för dig?

Du skall i denna del av arbetsprovet presentera en liten kollektion kläder på temat: CRAFT-KRAFT. Temat kan tolkas på många sätt. Här finns inget rätt eller fel.

Vad är ”CRAFT-KRAFT” för dig? Vad lägger du in för tolkning i orden och hur kan det se ut i kläder. Presentationen kan t.ex. innehålla idéskisser, plaggskisser, modeteckning, materialprov, tankar om produkterna i text mm.

Du disponerar dina två A3 kartonger/Pdf som du själv tycker är bra.

TEMA 2024 

CRAFT
KRAF
T

bottom of page