Anvisningar ansökan Mönsterkonstruktion med Sömnad, BAS 

Del 1, Ansökningsblankett
 

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning och arbete. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar. 

Del 2,

Personligt brev
 

Du skall bifoga ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll. 

 

Del 3,

CV

 

Du skall bifoga ett CV med ansökningsblanketten. Där listar du vad du gjort tidigare i livet. Både studier och arbeten.

Del 4,

Arbetsprover

 

Du skall bifoga totalt 3 arbeten i A3 format. De är uppdelade i tre delar. Foto på hela plagg, foto på sömnadsdetaljer och en form- och design idé för en kollektion. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i andra format än A3.

Skickar du in dina prover med post vill vi att du monterar dina arbeten på kartongark/kapaskivor i A3 format.

Skickar du in ansökan digitalt vill vi ha totalt 3 filer i PDF format märkta med ditt namn och nummer. (förnamn.efternamn.1.pdf osv)

1, Hela plagg: Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

2, Sömnadsdetaljer: Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (ex. skjortmanschett, ficka, krage mm). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

3, Du skall på en A3 kartonger presentera en form och design idé för en mini kollektion. Temat för uppgiften är ”NYA HORISONTER”. Temat kan tolkas på många olika sätt. Det kan handla om nya horisonter inom trender. Vad sker i samhället? Det kan vara en tolkning av horisonter i färg, material, mönster och struktur. Det finns inget som är rätt eller fel. Vad är ”NYA HORISONTERt” för dig? Vad lägger du in för tolkning i ordet och hur kan det se ut i kläder. Presentationen kan t.ex. innehålla idéskisser, modeteckning, plaggskisser, materialprov, tankar om plaggen i text mm. Du disponerar din A3 kartong som du själv tycker är bra.