Anvisningar ansökan Mönsterkonstruktion med Sömnad, BAS 

Del 1, Ansökningsblankett
 

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning och arbete. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar. 

Del 2,

Personligt brev
 

Du skall bifoga ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll. 

 

Del 3,

CV

 

Du skall bifoga ett CV med ansökningsblanketten. Där listar du vad du gjort tidigare i livet. Både studier och arbeten.

Del 4,

Arbetsprover

 

Du skall bifoga totalt 3 arbeten i A3 format. De är uppdelade i tre delar. Foto på hela plagg, foto på sömnadsdetaljer och en form- och design idé för en kollektion. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i andra format än A3.

Skickar du in dina prover med post vill vi att du monterar dina arbeten på kartongark/kapaskivor i A3 format.

Skickar du in ansökan digitalt vill vi ha totalt 3 filer i PDF format märkta med ditt namn och nummer. (förnamn.efternamn.1.pdf osv)

1 Hela plagg

Kartong/Kapaskiva/PDF nr1 

Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

2 Sömnadsdetaljer

Kartong/Kapaskiva/PDF nr2

Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (ex. skjortmanschett, ficka, krage mm). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

3 Form och design idé för en kollektion. Tema: Gammalt blir Nytt! 

Kartong/Kapaskiva/PDF nr3

På Tillskärarakademin i Göteborg utbildar vi i hur man arbetar med kläder!

Vad är kläder för dig?

Är det mode, funktion, hantverk, ett uttrycksmedel eller konst?

Kanske en kombination av flera saker. Eller något helt annat!

Hur ser kläder ut för dig 2022?

Du skall i denna del av arbetsprovet presentera en liten kollektion på temat: Gammalt blir nytt. Här finns inget rätt eller fel. Presentationen kan t.ex. innehålla idéskisser, modeteckning, plaggskisser, materialprov, tankar om plaggen i text mm.

TEMA 2022:

 

Gammalt blir nytt