top of page

ALUMN: MODIST

KARIN HORISAKI

Hennes unika hattar har tagit världen med storm

Efter genombrottet på modemässan i Paris har Karin Horisaki och hennes man gjort internationell succé med sitt hattmärke. De exklusiva hattarna hyllas av celebriteter världen över och tillverkningen sker för hand på en liten gård i Småland.

Beskriv vad och var du jobbar med idag?

Jag driver ett hattmärke som heter HORISAKI tillsammans med min man Makoto Horisaki. Vi tillverkar handgjorda hattar främst i kollektioner som vi säljer till exklusiva butiker runt om i världen. Två gånger om året åker vi till Paris och visar våra hattar under Paris Fashion Week.

 

Vi har på kort tid lyckats skapa oss ett gott rykte och efterfrågan på våra hattar har varit mycket stor. Vi bor och arbetar på vår gård i Kåremo utanför Kalmar. Just nu har vi 2 stycken anställda och mer jobb än vi räcker till för.

Beskriv hur en arbetsdag kan se ut för dig?

Just nu jobbar vi parallellt med att tillverka hattar vi har på beställning och att arbeta fram nästa kollektion så jag är överallt hela tiden. Vi försöker ständigt utvecklas och lägger mycket tid på att experimentera med nya tekniker och former. Samtidigt har vi en orderlista som aldrig tar slut och mycket långa tillverkningstider på varje hatt. Jobbet består också mycket av kommunikation med kunder, butiker och press.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det passar mig att vara egen. Att ha frihet att göra vad jag vill, att ha både kontroll och ansvar över vår verksamhet. Att få skapa och visa upp precis vad vi står för på vårt sätt.

Vad var det bästa du fick med dig från Tillskärarakademin i Göteborg ?

Min yrkeskunskap och min hantverksskicklighet.

Kolla in HORISAKIS hemsida här

Läs mer om utbildningen Modist

*Karin Horisaki tar ibland en paus ifrån hattateljén och modemässorna och lär ut sina exklusiva tekniker som gästlärare på Modistutbildningen Tillskärarakademin i Göteborg.

bottom of page