top of page

Michaela Carlsson driver egna företaget Mick Cardona

Namn: Michaela Carlsson

Utbildning & examensår TAG: Modist, 2016

 

Annan utbildning/-ar: 

Skinnsömnad & Design 2 år, Riksskinnskolan KY 3 år, Hantverksprogrammet, S:t Görans Gymnasium, samt två kortare kurser på Tillskärarakademin i Stockholm; ”Pattern Magic” & ”Illustrator - Plaggskisser”.

Yrke: Driver egna företaget Mick Cardona, frilansande kostymör samt kostymtekniker.

 

Vad jobbar du med idag?

Allt möjligt! Jag har en ateljé i Gamla Stan där jag håller på att bygga upp mitt eget varumärke Mick Cardona. Jag arbetar med en egen hattkollektion, men gör också custom-beställningar och restaureringar. Jag har även inlett ett samarbete med ett företag där jag inom en snar framtid kommer tillverka hattar under deras label.

 

Sen har jag ena foten i teaterbranschen. Just nu jobbar jag extra som kostymtekniker/påklädare på Dramaten och i somras fick jag förtroendet att vara kostymör för Lilla Beddinge Teater’s uppsättning av Dåliga Mänskor, vilket var en helt fantastisk upplevelse!

 

Beskriv hur en arbetsdag kan se ut för dig?

Ingen dag är den andra lik, men det vanligaste upplägget är att jag jobbar i min atlejé på dagarna och på teatern på kvällarna. 
 
Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar variationen och att jag får utlopp för min kreativitet, samtidigt som jag kan styra över min egen tid.
 
Vad var det bästa du fick med dig från TAG?

Nya infallsvinklar och idéer samt inspiration och mod att experimentera med nya material och tekniker.
 
Vilket tips skulle du vilja ge de studenter som går på TAG idag?

Ta ansvar för din egen utbildning! Den blir vad du gör den till och det kan bli hur bra som helst! Lokaler, utrustning och kunskap finns så se till att utnyttja det till max. 

bottom of page