top of page

MAGDALENA GUSTAFSSON
Modedesigner i London

DESIGN – MAGDALENA GUSTAFSSON

FOTO – GABRIELA ANTUNES

NAMN

Magdalena Gustafsson

UTBILDNING OCH EXAMENSÅR TILLSKÄRARAKADEMIN:

Mönsterkonstruktion och sömnad, 2008

ANNAN UTBILDNING

London College of Fashion,

Central Saint Martins,

BA Fashion design – knitwear

YRKE

Modedesigner med inriktning stickat

Vad jobbar du med idag?

Jag har precis avslutat ett jobb som Womenswear designer på Bally i London. Efter det frilansade jag en period och nu har jag precis flyttat till Paris och börjat jobba på modehuset Chloé

 

Beskriv hur en arbetsdag kan se ut för dig?

En arbetsdag kan vara väldigt varierande. I början av säsongen har vi en researchperiod. Då är vi iväg en hel del, till exempel besöker marknader, går i vintagebutiker och gör research på bibliotek. 

Nästa fas är vi på kontoret och skissar upp kollektionen. Vi jobbar även i ateljén med detaljer osv. När skisserna har skickats och plaggen har blivit uppsydda är det dags för povning provning. Så det är helt enkelt väldigt varierande.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är när man får utrymme att vara kreativ och jobba med andra kreativa personer och tillsammans skapa en kollektion.

Vad var det bästa du fick med dig från Tillskärarakademin?

En mycket bra grund i mönsterkonstruktion och sömnad. Jag går ofta tillbaka till mina pärmar och kikar om det är något jag inte kommer ihåg. Den kunskap jag fick med mig från tillskärarakademin har varit mycket förmånlig i London, då det är mer fokuserat på det konstnärliga snarare än det tekniska.

Vilket tips skulle du vilja ge till de studenter som går på Tillskärarakademin idag?

Experimentera mycket, var inte rädd att göra fel och ha kul!

Har du möjlighet så gör praktik i anslutning till studierna. Näst sista året på CSM praktiserade jag på Diane Von Furstenberg i New York. Det är bra att få prova på hur det är att jobba i branchen.

bottom of page