top of page

Emma är mönsterkonstruktör på MONKI

Namn: Emma Simmons

Utbildning och examensår TAG:

Direktris 2017

Mönsterkonstruktion med Sömnad 2016

Kvällskurs Mönsterkonstruktion 2015

Annan utbildning/-ar: gymnasium

Yrke: Mönsterkonstruktör

Vad jobbar du med idag?

Jag har efter min examen jobbat som frilansande mönsterkonstruktör på & Other Stories där jag gjorde min praktik undertiden jag pluggade Direktris på Tillskärarakademin i Göteborg. Nu har jag precis börjat ett nytt jobb på Monki som mönsterkonstruktörsassistent.

Beskriv hur en arbetsdag kan se ut för dig?

Det störta delen av dagen gör jag mönster. Ibland är det helt nya styles och ibland svarar jag på prover. Och ibland prövar jag av plagg på provmodell. Som konstruktör måste man hela tiden kommunicera med inköpare, designer och fabrik. Så antigen svara på mail eller sitta i möten och ta ställning till olika frågor som dyker upp eftertiden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

När man jobbar med mode så arbetar man med något som är dynamiskt och konstant förändras. Man måste hålla sig uppdaterad hela tiden. Det är väldigt spännande och det finns så mycket att lära sig och utforska. Dessutom att jag får jobba med det jag tycker är roligast; att skapa kläder.

 

Vad var det bästa du fick med dig från Tillskärarakademin?

Noggrannheten. Skolan värderar själva hantverket och för att behärska hantverket krävs det att man är noggrann. Själva utbildningen i sig var fantastisk och jag tycker att jag verkligen fått med mig det som behövs för att stå stadigt i början på min karriär.

Vilket tips skulle du vilja ge till de studenter som går på Tillskärarakademin idag?

Skolan erbjuder dig kunskapen men för att verkligen ta vara på den måste man undersöka och pröva själv.

bottom of page