top of page

Amanda Siljebratt

Beskriv vad och var du jobbar med idag?

Jag driver eget företag som skräddare och designar framför allt riktat åt rockscenen.

Beskriv hur en arbetsdag kan se ut för dig?

Om jag arbetar med mina uppdrag inom företaget ser en arbetsdag kanske ut som så att jag stiger upp vid 11-tiden och jobbar ända fram på småtimmarna vid 2-3-tiden på natten. Antingen sitter jag och konstruerar det perfekta grenskyddet för spagatposition eller så sitter jag och slår nitar i läder till en crazy scenoutfit.

Det kan också vara så att jag sitter och handpikerar ett slag till en herrkavaj timme efter timme. Hantverk tar nämligen mycket lång tid. Men om jag arbetar på de andra arbetsplatserna ser det ut som för ‘vanliga’ anställda människor när det gäller tider, men arbetsmomenten varierar mycket.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att kunna kombinera min kärlek för musiken med min kärlek för det kreativa skapandet som sömnaden innebär, är något jag brinner för extremt mycket. Även chansen att få uttrycka sin identitet och sina känslor.

 

Det är också att man får roliga uppdrag exempelvis att forma scenkläder åt ett band som håller på att etablera sig eller redan har etablerat sig, att få arbeta med haute couture projekt och utställningar för kända designers som Bea Szenfeld,  att få sy en smoking till Oscarsgalan åt Lars Wallin eller att skapa en kopia av Vivienne Westwoods klänning till Dunkers kulturhus. En annan sak är att i min roll som skräddare kunna bidra till att motverka dagens miljöproblem med resursslöseri genom hållbart och flexibelt mode med kvalitetstänk. Jag vill uppmärksamma omgivningen att tänka mer miljöanpassat genom mitt skapande.

Vad var det bästa du fick med dig från Tillskärarakademin?

Att våga tro på sig själv och satsa helhjärtat på hantverket.

Läs mer om Amanda och hennes projekt här

Namn: Amanda Siljebratt

Utbildning & examensår TAG:

Skräddare 2012,

Mönsterkonstruktion med sömnad 2010

Yrke: Herrskräddare och Designer

 

bottom of page