top of page

Student Mönster

Utbildning TAG:

Namn:

Tidigare utbildning-/ar:

Mönsterkonstruktion med Sömnad, BAS 40v

Frida Olofsson

Textilt Management - Högskolan i Borås

Varför sökte du till Tillskärarakademin i Göteborg?


Vad vill du göra efter examen?

Jag sökte efter att jag hade studerat en treårig utbildning på Högskolan i Borås. När jag var klar och hade haft praktik som inköpsassistent, så kände jag att jag ville göra något som var lite mer kreativt. Jag har alltid varit kreativ och sytt mycket egna kläder hemma, så jag kände att jag ville gå lite mer mot det. I och med Corona så blev det en knuff till att plugga ytterligare ett år på grund av arbetsbrist.
Jag började kolla efter utbildningar mot designhållet.

På er hemsida stod det att man kan söka jobb som designassistent även fast utbildningen är väldigt förberedande inför att plugga vidare, om man skulle vilja det. Så kortfattat sökte jag för att lära mig mer om designprocessen.

Det är en väldigt fin skola till att börja med, och sen att man är en mindre klass gör att det blir mer sammanhållning och inga grupperingar. Alla lärarna ger en tid och man får den hjälpen man behöver.

Hur är det att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag kommer söka jobb som design-och/eller inköpsassistent eftersom jag har med mig det, men helst vill jag jobba med design. Sen kommer jag söka utbildningar om det skulle vara svårt att få jobb. Då tänker jag att jag söker till Mönsterkonstruktör här på skolan. Det är kul med både mönsterkonstruktion och design.

Skulle du rekommendera andra att studera på Tillskärarakademin i Göteborg?

Det skulle jag verkligen göra. Jag har pratat med designers på andra företag, som har berättat att man ska bli duktig inom mönsterkonstruktion om man vill jobba med design och inköp. Det är väldigt viktigt att förstå hur kläder är uppbyggda.

Vad känner du att du har lärt dig av utbildningen hittills?

Jag känner att jag har lärt mig så mycket! Jag visste hur man sydde innan, men inte alltid på rätt sätt. Sådant får man verkligen lära sig nu, man får mer kunskap hur man gör ändringar, men även hur kläder är uppbyggda. Just det tror är en viktig del att ta med sig även om man inte jobbar som mönsterkonstruktör. En designer skall veta när man designar ett plagg att det faktiskt går att tillverka sen.

Vi har även gått igenom färg och form, där har vi lärt oss hur man skissar, sen utöver det har vi övat hur man jobbar i Illustrator, eftersom jag vet att de är så man jobbar i branschen sen.

bottom of page