top of page

Samuel studerar modedesign på Beckmans

Utbildning TAG:

Namn:

Tidigare utbildning/-ar:

Mönsterkonstruktion med Sömnad, BAS 40v

Samuel Westerberg

Konst på Sturegymnasiet i Halmstad

Varför sökte du till Mönsterkonstruktion med Sömnad på Tillskärarakademin i Göteborg?
Hur har det varit att gå på Tillskärarakademin i Göteborg?

Jag ville lära mig alla grunder inom mönsterkonstruktion och sömnad som jag kände att jag saknade. Jag har en bakgrund inom konst och illustration men har alltid tyckt att design och kläder har varit mer intressant.

Det är något som alltid funnits med mig, jag har sedan barnsben haft ett behov av att uttrycka mig kreativt. Design och konst är det som har styrt mest under de senaste åren, det är där jag känner mig bekväm och rätt placerad. Konstruktion är mer utav den tekniska delen vilket jag inte alltid tyckt om men jag vet nu att det behövs, allting går hand i hand med varandra

Varifrån kommer ditt intresse för sömnad och mönsterkonstruktion?

Det har varit ett otroligt år. Jag har lärt mig extremt mycket och växt som person, fått vänner som stöttar en varenda dag och som delar samma intressen. Jag har fått det stöd jag behövt och samtidigt en frihet att prova nya tekniker och idéer.

Vad vill du göra efter examen?

Jag kommer att spendera de tre närmsta åren på Beckmans Designhögskola i Stockholm där jag kommer att studera Modedesign. Det har varit en dröm att komma in där så jag blev otroligt glad när jag fick beskedet.

Vill du berätta om din slutkollektion och vad den handlar om?
Vad känner du att du lärt dig på utbildningen?

Otroligt mycket! Jag var väldigt ”grön” när jag började men kände redan efter första terminen att jag hade fått in förståelsen för hur kläder är uppbyggda, hur de är ihopsydda och uttänkta. Material och hållbarhetsaspekter har kommit upp väldigt mycket, vilket är otroligt bra och nödvändigt.

Jag har även lärt mig om hur mycket man kan göra inom den här branschen, att det finns väldigt många olika vägar att ta inom samma ”värld”.

Min slutkollektion kallas för ”11:27-11:31” och det är ett projekt som är uppdelat i tre looks, projektet är inspirerat av sängen och närhet och är tolkat som en tillgänglig utopi. Jag har jobbat mycket med applikationer och screentryck. Projektets genomsyrande grund är kontrasten mellan trygghet och sårbarhet. Tänk dig att du ligger i sängen en söndag, klockan är 11:27 och du har ett par armar som kramar om dig. Det är känslan jag försökte få fram.

bottom of page