top of page

DALSLANDS KONSTMUSEUM

30 MAJ – 31 AUGUSTI 2020

Tillskärarakademin i Göteborg ställer ut på Dalslands konstmuseum

Den 30 maj–30 augusti ställer vi ut projektet Det Nya Hantverket av studenter som går andra året på utbildningen Skräddare – Herr, Dam och Klänning 600p. Under säsongen 2020 kommer studenterna visa tre separata utställningar i Lilla Galleriet.

Under sitt andra år på Skrädderiutbildningen får studenterna möjlighet att utforska sitt formspråk i två experimentella projekt under benämningen »Det Nya Hantverket«. Studenternas arbete bygger vidare på de erfarenheter och upptäckter de gjort under det första årets studier och projekt. I projekten får studenterna integrera nya tekniker och metoder för att hantverksmässigt skapa nya plagg.

Projekten inleds med en djupgående research-, skiss- och formprocess i ämnet färg och form där idéer och planer skapas, som sedan förverkligas genom mönsterkonstruktion/drapering och hantverksmässig sömnad.

I det första projektet har de studerande använt laserskärare för att skapa detaljer och integrera dessa i olika plagg. I det andra projektet har studenterna fått diskutera och definiera vad experimentell mönsterkonstruktion innebär för dem och implementera detta i sin arbetsprocess. Plaggen ska ha ett tydligt syskonskap.

Läs mer om utbildningen
Skräddare – Herr, Dam, Klänning 600 P

Till museet hemsida

Dalslands Konstmuseum

bottom of page