top of page

Anvisningar ansökan 
Scenkostym och Historiska dräkter

DEL 1

Ansökningsblankett

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning och arbete. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar. 

DEL 2

Personligt brev

Du skall bifoga ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll.

 

DEL 3

CV

Du skall bifoga ett CV med ansökningsblanketten. Där listar du vad du gjort tidigare i livet. Både studier och arbeten.

DEL 4

Arbetsprover

Du skall bifoga totalt 3 arbeten i A3 format. De är uppdelade i tre delar. Foto på hela plagg, foto på sömnadsdetaljer och en form- och design idé för en kollektion. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i andra format än A3.

Skickar du in dina prover med post vill vi att du monterar dina arbeten på kartongark / kapaskivor i A3 format.

Skickar du in ansökan digitalt vill vi ha totalt 4 filer i PDF format märkta med ditt namn och nummer. (förnamn.efternamn.1.pdf osv)

1 HELA PLAGG

Kartong / Kapaskiva / PDF nr 1

Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

2 SÖMNADSDETALJER

Kartong / Kapaskiva / PDF nr 2

Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (t ex skjortmanschett, ficka, krage mm). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

3 FORM OCH DESIGN-IDÈ FÖR 1–3 SCENKOSTYMER
Tema: IHOP Kartong / Kapaskiva / PDF nr 3 och nr 4

Du skall på två A3 kartonger presentera en form och design idé för 1–3 scenkostymer på temat »IHOP«. Gör research på temat och välj en utgångspunkt som du tycker är inspirerande. Det kan exempelvis vara en föreställning, en person eller något helt annat. Det finns inget som är rätt eller fel. Hur väljer du att tolka temat »IHOP« och hur kan det se ut i kläder/kostym för en rollkaraktär/-er på en scen eller i en film.

 

Presentationen kan t ex innehålla idéskisser, kostymteckning, plaggskisser, materialprov, tankar om plaggen i text mm. Du disponerar dina två A3 kartonger/Pdf som du själv tycker är bra.

TEMA 2023

IHOP

bottom of page