Anvisningar ansökan 

Scenkostym och Historiska dräkter

Del 1, Ansökningsblankett
 

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning och arbete. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar. 

Del 2,

Personligt brev
 

Du skall bifoga ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll. 

 

Del 3,

CV

 

Du skall bifoga ett CV med ansökningsblanketten. Där listar du vad du gjort tidigare i livet. Både studier och arbeten.

Del 4,

Arbetsprover

Du skall bifoga totalt 4 st. kartongark/kapaskivor i A3 format. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i digital form och inte i andra format än A3.

1, Hela plagg: Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

2, Sömnadsdetaljer: Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (ex. skjortmanschett, ficka, krage). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

3 och 4, Du skall på två A3 kartonger presentera en kostymidé för scenens villkor. Temat för uppgiften är ”Ballets Russes” 

(Ballets Russes eller Ryska baletten var en balettensemble som grundades i början av 1900-talet och hade stort inflytande över danskonstens utveckling) 

Du skall på två A3 kartonger presentera en form och design idé för 1-3 kostymer på temat ”Ballets Russes”. Gör research på temat och välj en utgångspunkt som du tycker är inspirerande. Det kan exempelvis vara en föreställning, en person eller något helt annat. Det finns inget som är rätt eller fel. Hur väljer du att tolka temat ”Ballets Russes” och hur kan det se ut i kläder/kostym för en rollkaraktär/-er på en scen eller i en film. Presentationen kan t.ex. innehålla idéskisser, modeteckning, plaggskisser, materialprov, tankar om plaggen i text mm. Du disponerar dina två A3 kartonger som du själv tycker är bra.