Anvisningar ansökan Modist

Del 1, Ansökningsblankett

 

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning och arbete. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar. 

Du kan skicka ansökningsblanketten digitalt med bifogade dokument till info@tillskararakademin.se eller utskriven och bifoga den med din portfolio. (Del 4)

Del 2,

Personligt brev

 

Du skall bifoga ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll.

 

Du kan skicka ditt personliga brev digitalt bifogat med ansökningsblanketten till  info@tillskararakademin.se eller utskrivet på papper bifogat med dina arbetsprover. (Del 4)

Del 3,

CV

 

Du skall bifoga ett CV med ansökningsblanketten. Där listar du vad du gjort tidigare i livet. Både studier och arbeten.

Du kan skicka ditt CV digitalt bifogat med ansökningsblanketten till info@tillskararakademin.se eller utskrivet på papper bifogat med dina arbetsprover. (Del 4)

Del 4,

Arbetsprover

Du skall bifoga totalt 4 st. kartongark/kapaskivor i A3 format. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i digital form och inte i andra format än A3.

1, Hela plagg: Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

2, Sömnadsdetaljer: Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (ex. skjortmanschett, ficka, krage). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

3 och 4, Du skall på två A3 kartonger presentera en form och design idé för en hattkollektion. Temat för uppgiften är ”rörelse”. Temat kan tolkas på många olika sätt. Det kan vara rörelse i material, yta och struktur. Rörelser med kroppen eller i naturen. Det kan också vara en politisk rörelse eller kanske en motståndsrörelse. Det finns inget som är rätt eller fel. Vad är ”rörelse” för dig? Vad lägger du in för tolkning i ordet och hur kan det se ut i hattar och accessoarer. Presentationen kan t.ex. innehålla idéskisser, modeteckning, hattskisser, materialprov, tankar om produkterna i text mm. Du disponerar dina två A3 kartonger som du själv tycker är bra.

Tillskärarakademin i Göteborg

Besöksadress: 

Gamlestadsvägen 4, hus B1

Postadress: 

Gamlestadsvägen 4, hus B13

415 11 Göteborg

Tel: 031-15 22 75

Mail: info@tillskararakademin.se

Bankgiro: 5911-9362