Anvisningar ansökan

Mönsterkonstruktör

(Tidigare DIREKTRIS, utbildningen har bytt namn från 2020)

Del 1, Ansökningsblankett
 

Här fyller du i dina kontaktuppgifter.

Du fyller även i information om tidigare utbildning. Glöm inte att bifoga betyg/intyg på de uppgifter du lämnar. 

Del 2,

Personligt brev
 

Du skall bifoga ett personligt brev på max 3000 tecken inkl. mellanslag. I brevet skall du berätta varför du söker till utbildningen och vad du har för ambitioner och mål i din framtida yrkesroll.

 

Del 3,

CV

 

Du skall bifoga ett CV med ansökningsblanketten. Där listar du vad du gjort tidigare i livet. Både studier och arbeten.

Del 4,

Arbetsprover

Du skall bifoga totalt 4 arbeten i A3 format. De är uppdelade i tre delar. Foto på hela plagg, foto på sömnadsdetaljer och form- och design idé för en skjorta/blus. De skall vara märkta med ditt namn på baksidan. Vi tar inte emot arbetsprover i andra format än A3.

Skickar du in dina prover med post vill vi att du monterar dina arbeten på kartongark/kapaskivor i A3 format.

Skickar du in ansökan digitalt vill vi ha totalt 4 filer i PDF format märkta med ditt namn och nummer. (förnamn.efternamn.1.pdf osv)

1, Hela plagg: Montera fritt antal foto på plagg du sytt. Man skall kunna se hela plaggen på docka eller person. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna flera olika typer av plagg, välsittande och välsydda.

2, Sömnadsdetaljer: Montera fritt antal foto på detaljer som du sytt. (ex. skjortmanschett, ficka, krage). Det kan vara detaljer på plagg eller fristående sömnadsdetaljer. För att kunna bedöma bilderna bör de vara tydliga och nytagna. Visa gärna välsydda detaljer av flera olika material och typer.

3 och 4, Du ska på två A3 kartongark/kapaskivor presentera en skjorta/blus på temat “TÄTT INTILL & MELLANRUM” Temat kan tolkas på många olika sätt. Det finns inget som är rätt eller fel. Vad är “TÄTT INTILL & MELLANRUM” för dig? Låt temat vara en inspiration för valet av skjorta/blus. Du väljer själv typ av skjorta/blus, svårighetsgrad och design. Presentationen ska innehålla:

  1. Kort beskrivning av din tolkning av temat

  2. Konstruktion och mönsterdelar i ¼-skala

  3. Plaggskiss och eventuellt detaljskisser

  4. Sömnadsbeskrivning

  5. Materialprov och materialbeskrivning