top of page

TAG x Dalslands konstmuseum period 2

TAG x Dalslands konstmuseum period 2

Tillskärarakademin i Göteborg ställer ut på Dalslands konstmuseum. Under säsongen 2020 kommer vi att ha tre separata utställningar i Lilla Galleriet. Den 30 maj - 30 augusti ställer vi ut projektet Det Nya Hantverket av studenter som går andra året på utbildningen Skräddare - dam, herr och Klänning 600p

DET NYA HANTVERKET

Under andra året på Skrädderiutbildningen får studenterna möjlighet att utforska sitt formspråk i två experimentella projekt under benämningen ”Det Nya Hantverket”. Studenternas arbete bygger vidare på de erfarenheter och upptäckter de gjort under det första årets studier och projekt. I projekten får studenterna integrera nya tekniker och metoder för att hantverksmässigt skapa nya plagg.

I det första projektet har de studerande använt skolans laserskärare för att skapa detaljer och integrera dessa i olika plagg. I det andra projektet har studenterna fått diskutera och definiera vad experimentell mönsterkonstruktion innebär för dem och implementera detta i sin arbetsprocess. Plaggen ska ha ett tydligt syskonskap. Projekten startar med en research-, skiss- och formprocess i ämnet färg och form där idéer och planer skapas, som sedan förverkligas genom mönsterkonstruktion/drapering och hantverksmässig sömnad.

bottom of page