top of page
tillskararakademin-nyahantverket-skradderi_a_edited.jpg
sewingmachine-hands.gif
modist-krona-broschbroderi-lowres-square.jpg

TILLSKÄRARAKADEMIN I GÖTEBORG

Tillskärarakademin i Göteborg, grundat 1947, erbjuder fem heltidsprogram inom textila hantverk. Här formas framtidens skräddare, mönsterkonstruktörer, modister och modedesigners genom utbildning i områden som sömnad, mönsterkonstruktion, scenkostym och designprocess. Våra studenter utrustas med både de klassiska hantverksfärdigheterna och den senaste tekniken. Hos oss utvecklar du din hantverksskicklighet och formkänsla i en kreativ miljö och lägger en solid grund för din karriär inom textila branscher. 

Tillskärarakademin i Göteborg är en del av Textile Movement som spelar en aktiv roll i den progressiva plattformen för förändring inom textil och mode, främjar den cirkulära omställningen och lyfter framtidens talanger.

Vi har även ett stort utbud av kvälls-, helg- och sommarkurser på olika nivåer. Det finns kurser både för dig som vill pröva på ett hantverk och dig som vill fördjupa dig inom en särskild teknik.

HELGKURS

KURS I CLO 3D

Tag din din mönsterkonstruktion till nya nivåer och optimera hållbarhet genom

att lära dig programmet CLO 3D.

 

På denna helgkurs lär du dig att arbeta med dina mönster i 3D-miljö. Med instant feedback genom visualisering av plaggen på avatarer i olika storlekar blir det ett nöje att ändra passform. Du snabbar upp din kreativa process när du i realtid kan se ditt 2D-mönster i virtuell miljö, där du ser hur dina olika materialval och sömmar, förändrar fall, passform och känsla. Du justerar snabbt färg och textur och kan testa oändliga kombinationer och idéer. 

 

OUR COURSES
bottom of page