Kavajkurs

detalj_knappar_ljusad
Datum: Vecka 25. 18/6-22/6 2017. Totalt 25 timmar.
Lokalerna är öppna även kvällstid.
Pris: 3 000 kronor, varav anmälningsavgift 500 kronor.
Anmäl dig nu

Under veckan fokuserar vi helt och hållet på kanske det mest klassiska av alla plagg, kavajen. Ett plagg som har en historia på över 200 år och som från början var ämnat för finare folk för markera sin maktposition. I dag är kavajen ett plagg som fungerar i alla tänkbara sammanhang. Under kursen arbetar vi parallellt med plaggen och detaljerna. Efter kursen ska du kunna sy en dam- eller herrkavaj, kunna prova och utföra provningsändringarna. Du ska också kunna sy alla nödvändiga detaljer som behövs en dam- eller herrkavaj och kunna pressa plagg i olika material. Vi går igenom måttagning, material, detaljer och pressning.

Kursens innehåll

Du får lära dig att ta mått och förändra mönstret till ett personligt mönster. Välja rätt tillbehör (materialet finns att köpa på skolan) och arbetsmetoder för att nå ett bra resultat. Vi provar tillsammans och diskuterar provningsändringarna. Du lär dig att välja rätt tillverkningsteknik i förhållande till material, ekonomi och förväntat resultat. Du lär dig att pressa av ditt plagg, som är ett mycket viktigt moment för att få ett bra slutresultat. Följande detaljer går vi igenom. Du väljer detaljer som är aktuella för ditt plagg.

  • passpoalerad ficka med lock
  • stolpficka
  • bröstficka
  • innerficka
  • ärm- och ryggslits
  • skräddarsydda knapphål
  • olika stickningar
  • egna detaljidéer

Kursledare

Inger Mälsjö Hännestrand, Skräddare

Kursintyg

Du måste vara närvarande 80 % av tiden för att få ett Intyg efter avslutad kurs.

Förkunskapskrav

Du behöver ha goda kunskaper i mönsterkonstruktion och sömnad.

Anmälan

Du betalar in anmälningsavgiften när du anmäler dig. Resterande avgift ska vara betald senast två veckor före kursstart på bankgiro: 5911-9362. Kom ihåg att skriva namn och vilken kurs du ska gå på inbetalningstalongen. Anmälan är bindande.

Plats

Tillskärarakademin i Göteborg, Gamlestadsvägen 4. Spårvagn 4,6,7,8,9,11 till Gamlestadstorget. En hållplats från centralstationen. Följ områdesskyltar till Tillskärarakademin B1.

Vanliga frågor och raka svar?

Säkert har du en massa frågor, här är svaren på de vanligaste. Du får gärna höra av dig till oss med ett mail eller telefonsamtal.