Mönsterkonstruktion grund

Datum: Onsdagen 13 september 2017.
20 tisdagar 18.00 – 21.00 (30 minuter rast).
Kursen pågår under två terminer. Totalt 50 timmar.
Pris: 4 100 kronor, varav anmälningsavgift 350 kronor. I kursavgiften ingår mönsterpapper och ett kompendium om mönsterkonstruktion.
Anmäl dig nu

Den här kursen är för dig som vill lära dig att konstruera dina egna mönster som du sedan kan sy plagg av. Målsättningen är att du lär dig att ta mått, konstruera grundmönster och att också kunna förändra dem. Vi arbetar med praktiska övningar kombinerat med genomgångar på tavlan. Du kommer också att få några hemuppgifter.

Kursens innehåll

  • Du lär dig att ta mått samt att använda dem och olika tabeller för uträkning till konstruktionerna.
  • Du för lära dig att konstruera grundmönster till kjol, olika slags liv, klänning, kavaj, byxor och trikå.
  • Du lär dig olika slag av kragar, ärmar och skärningar, samt någon modell till varje grundmönster och vad de olika liven kan användas till.
  • Efter varje genomgång av ett grundmönster får du tid att konstruera ditt eget mönster efter dina mått.
  • Du har även möjlighet under kursens gång att få hjälp med att prova av grundmönstren du gjort och göra eventuella korrigeringar.
  • Du får lära dig hur man kan förändra redan färdiga mönster till dina egna mått, samt att konstruera skjorta och byxa till herr.

Kursintyg
80% närvaro samt utförda uppgifter krävs för att få ett intyg efter avslutad kurs.

Vad krävs för att gå kursen?

Grundläggande kunskaper i sömnad.

Anmälan

Du betalar in anmälningsavgiften när du anmäler dig. Resterande avgift ska vara betald senast två veckor före kursstart på bankgiro: 5911-9362. Kom ihåg att skriva namn och vilken kurs du ska gå på inbetalningstalongen.  Anmälan är bindande.

Plats

Tillskärarakademin i Göteborg, Gamlestadsvägen 4. Spårvagn 4,6,7,8,9,11 till Gamlestadstorget. En hållplats från centralstationen. Följ områdesskyltar till Tillskärarakademin B1.

Vanliga frågor och raka svar?

Säkert har du en massa frågor, här är svaren på de vanligaste. Du får gärna höra av dig till oss med ett mail eller telefonsamtal.

Förslag till kurslitteratur som inte är obligatoriskt eller ingår i kursen.
Om du är intresserad av att sy personliga herrkläder föreslår vi att du skaffar boken ”Mönsterkonstruktion – Dam och herrkläder” av Inger Öberg och Hervor Ersman. På ett sakligt och pedagogiskt sätt ger de dig tips.