Kavajkurs


Datum: Lördag och söndag
7-8 okt, 21-22 okt, och 11-12 nov 2017 mellan 09.00 och cirka 15.45.
Totalt 30 timmars undervisning.
Pris: 4 100 kronor, varav anmälningsavgift 350 kronor.
Anmäl dig nu

Under tre helger fokuserar vi helt och hållet på kanske det mest klassiska av alla plagg, kavajen. Ett plagg som har en historia på över 200 år och som från början var ämnat för finare folk för markera sin maktposition. I dag är kavajen ett plagg som fungerar i alla tänkbara sammanhang. Under kursen arbetar vi parallellt med plaggen och detaljerna. Efter kursen ska du kunna sy en dam- eller herrkavaj, kunna prova och utföra provningsändringarna. Du ska också kunna sy alla nödvändiga detaljer som behövs en dam- eller herrkavaj och kunna pressa plagg i olika material. Vi går igenom måttagning, material, detaljer och pressning.

Kursens innehåll
Du får lära dig att ta mått och förändra mönstret till ett personligt mönster. Du kommer att kunna välja rätt tillbehör (materialet finns att köpa på skolan) och arbetsmetoder för att nå ett bra resultat. Vi provar tillsammans och diskuterar provningsändringarna. Du lär dig att välja rätt tillverkningsteknik i förhållande till material, ekonomi och förväntat resultat. Du lär dig att pressa av ditt plagg, som är ett mycket viktigt moment för att få ett bra slutresultat. Följande detaljer går vi igenom:

  • Passpoalerad ficka med lock.
  • Stolpficka.
  • Bröstficka.
  • Innerficka.
  • Ärm- och ryggslits.
  • Skräddarsydda knapphål.
  • Olika stickningar.
  • Egna detaljidéer. Du väljer detaljer som är aktuella för ditt plagg.

Kursintyg
Du måste vara närvarande 80 % av tiden för att få ett Intyg efter avslutad kurs

Vad krävs för att gå kursen?
Du behöver ha goda kunskaper i mönsterkonstruktion och sömnad.

Anmälan
Du betalar in anmälningsavgiften när du anmäler dig. Resterande avgift ska vara betald senast två veckor före kursstart på bankgiro: 5911-9362. Kom ihåg att skriva namn och vilken kurs du ska gå på inbetalningstalongen. Ångrar du dig eller får förhinder måste du avanmäla dig snarast på telefon 031-15 22 75 eller via e-post, info@tillskararakademin.se. Anmälan är bindande.
Plats
Tillskärarakademin i Göteborg, Gamlestadsvägen 4. Spårvagn 4,6,7,8,9,11 till Gamlestadstorget. En hållplats från centralstationen. Följ områdesskyltar till Tillskärarakademin B1.

Kursintyg
80% närvaro samt utförda uppgifter krävs för att få ett intyg efter avslutad kurs.

Vanliga frågor och raka svar?
Säkert har du en massa frågor, här är svaren på de vanligaste. Du får gärna höra av dig till oss med ett mejl eller telefonsamtal.