Mot sina drömmars mål

Tänk en kostymbal i Leipzig, en klänning värd 60 000 och snart praktik på det finaste teaterskrädderiet i Berlin. Amanda Andersson är på väg att uppfylla sin yrkesdröm.
Läs mer om Amanda i artikeln från SMÅLANDSPOSTEN • fredag 12 augusti 2011

Amanda skriver i Tillskärarakademins blogg

Länk till TAG:s BLOGG

Mitt namn är Amanda och jag ska skriva i denna blogg om min praktik på skrädderiet på Operan i Berlin.  Jag är en 25-åring som precis tagit examen från en skräddarutbildning med fokus på Teaterkostym/Historiska dräkter från Tillskärarakademin i Göteborg.

Jag tycker det är fantastiskt roligt att sy och att arbeta med historiska kläder. Jag har tidigare arbetat på ett skrädderi i Berlin där man syr autentiska historiska kläder, men det jag ska göra under dessa sex månader är något helt annat, nämligen att sy kläder som håller på scen. Som ser otroligt mäktiga ut, och som tål allt som de måste tåla. På skrädderiet för operan i Berlin arbetar väldigt många skräddare, uppåt 60 stycken dam- och herrskräddare och man arbetar för sex olika scener. Det är till opera, vilket är mycket historiskt, till talteater, som är allt möjligt, men också modernt och till balett som är en kostymdel för sig. Var och en är specialiserade på sina områden och jag tror att jag kommer kunna lära mig massor. Berlin som stad är också fantastiskt, det finns så mycket att göra och inspiration till tusen! Det är något fantastiskt och lyriskt över denna stad, så jag ser mycket fram emot min höst där.
I september bär det av, mot nya äventyr, mot nya platser.