Att få vara kreativ under sin studietid och nu i arbetslivet är inte alla förunnat

Pace är ett jeansmärke som tillverkat jeans sedan 2003. Phrida Lindblad arbetar halvtid på Pace som designassistent och halvtid på Blue Jeans Company som har samma ägare.

Hos Pace syr Phrida bl.a. upp provplagg och följer upp produktionen. Butiken Blue Jeans Company säljer jeans för alla.
Butiken ligger i hjärtat av Göteborg på vallgatan 3 på andra våningen. Phridas arbetsuppgifter i butiken är väldigt varierande och omfattande. – Ingen dag är den andra lik. Jag hjälper kunder att hitta de perfekta jeansen men arbetar även som dekoratör och producerar diverse saker till butiken. Jag har ansvar för inköp, distribution, lagar jeans, styr upp events, assisterar och stylar fotograferingar till webben och mycket mera.Fokus ligger på på god passform och kvalité. Mycket inspiration kommer från jeansens gedigna historia. Här säljs jeansmärken som Pace, Levi’s Red Line, Big John, Momotaro, LVC, Lee, Lee 101,Blue Bell, Indigofera, Goosberry Lay & Co, K.O.I. Jockey Coopers, Spiewak, Johnson Wollen Mills och noga utvalda vintageplagg från USA. – från nörd till den vanliga kunden som vill ha ett par bra byxor. Förutom denimutbudet erbjuds en inspirerande miljö, spännande föreläsningar, events, lagningar av byxor och i framtiden även egenproducerade jeans.
Clarion Post Hotel
Blue Jeans Company fick förmånen att tillverka kuddar och plädar till Clarion Post Hotels lobby. Hotellet invigdes den 26 januari 2012. Allt är i denim med läderinslag. Plädarna är i ull har en denimkant som är handlaskad.
Direktris/ Technical designer på Tillskärarakademin
Intresset för sömnad startade tidigt där det kändes stort att kunna bära något man själv knåpat ihop. Phrida värdesätter den kunskap hon fått med sig från den ettåriga utbildningen Direktris på Tillskärarakademin i Göteborg. – Alla provlappar som sytts och mönsterbiblioteket är guld värt idag. Det fanns en god gemenskap i klassen och på skolan. Att få vara kreativ under sin studietid och nu under sin arbetstid är inte alla förunnat. Blue Jeans Company har bara funnits i ett år och det finns många spännande planer. Bland annat öppnar en webb-butik under våren 2012. Phridas framtidsplan är att fortsätta och medverka till de båda företagens positiva utveckling.

Tjänstetitel: Designassistent
Utbildningar: Direktris/ Tecnical designer 1 år, Tillskärarakademin i Göteborg. Mönsterkonstruktion med sömnad 1 år, Tillskärarakademin i Göteborg. Art College, Göteborg. School of Digital Communication, Townsville Australien.
Externa länkar:
www.pacejeans.com
http://bluejeanscompany.tumblr.com/

Text: Mette Larsen