Stipendium

I Sverige finns en uppsjö av fonder och stiftelser där du som student kan söka pengar. Bland de vanligaste är studier, idrott, hantverk, kulturella projekt, vård, rehabilitering och sociala ändamål.

Hantverksstipendier och utbildningsstipendier

  • Du som är verksam inom ett hantverk kan söka särskilda hantverksstipendier. Du kan få bidrag till bland annat material, utrustning, verkstadshyra, resor, utställningar och utbildningar.
  • Tekoutbildningarnas Stipendiefonder för studerande inom textil & konfektion.
    Vi erbjuder härmed Era studerande att söka utbildningsstipendier hos oss. Ansökning och mer information hittar du här

Hitta stipendier på Länsstyrelsens databas

Ett sätt att leta stipendier är att titta i länsstyrelsernas databas efter stipendier i kommuner du på olika sätt har anknytning till. Det kan vara län och kommuner där du är född, bor, arbetar eller studerar.

Det finns sju länsstyrelser som är tillstånds- och tillsynsmyndigheter för landets stiftelser. Länsstyrelsen är skyldig att hålla ett register över stiftelserna. Detta register har anpassats till en databas där du kan söka på stiftelsens ändamål.

Stipendiehandböcker

  • Stora fondboken” (Stöd & Stipendier) innehåller uppgifter om ca 7 500 svenska fonder och stipendier. Finns på TAG:s bibliotek.
  • Fonder och stipendier i Sverige” (Svensk stipendieförmedling) informerar om drygt 1 600 svenska fonder och stiftelser som delar ut stipendier.