Samarbetsprojekt med Dalhalla Opera!

bente_instruerar

Våra studenter på scenkostym- och modistutbildningen har fått det prestigefyllda uppdraget att samarbeta med Dalhalla opera.
Under vårterminen har studenterna i samarbete  med Dalhallas kostymtecknare Bente Rolandsdotter skapa scenkostymer och hattar till Giacomo Puccinis opera Turandot som har premiär 8 augusti.

Om Dalhalla
Dalhalla, är ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner.
Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under perioden juni till september erbjuder Dalhalla 20-­25 evenemang med både svenska och internationella artister inom olika musikstilar.

Operan Turandot
En storslagen berättelse om död, galenskap, passion, kärlek och makt. Scenen kommer att fyllas med hundratals körsångare och musiker, som tillsammans med solister och statister iscensätter en helt unik operaproduktion, anpassad för Dalhallas scenrum, vattenytor och klippväggar.

I denna uppsättning av succéoperan Turandot kommer scenografen Bengt Gomér att stå för både regi och koncept och gör därmed sin regidebut.
Han tar med sig sitt videobaserade scenografiska uttryck till Dalhallas fantastiska stenbrott.