DIREKTRISERNAS PROJEKTPRESENTATION

Vi har nu nöjet att bjuda in er till
DIREKTRISERNAS PROJEKTPRESENTATION
Fredagen den 11 maj kl 18:00
Tillskärarakademin i Göteborg presenterar i år studenternas slutprojekt på de olika utbildningarna på olika platser i landet, till skillnad från tidigare års stora modevisning. På detta sätt kommer varje utbildning, och varje students arbete, mer till sin fulla rätt. Modisternas och skräddarnas arbeten visas på en utställning på Dunkers Hus i Helsingborg, Teaterkostym och historiska dräkter visas på Stadsmuséet i Göteborg och mönsterkonstruktionsutbildningen kommer att ha en modevisning på Världskulturmuséet.

För att kunna visa det stora arbete som våra direktrisstudenter lägger ner på sina plagg räcker det inte med att se själva plagget uppsytt. Våra studenter lägger mycket tid på gradering, passform och den dokumentation som krävs för att kunna sätta plagget i produktion. Vi kommer att ha en projektredovisning, där studenterna kommer presentera det arbete de gjort med plagget, hur processen har gått och hur plagget blivit i de olika storlekarna.

Vi är också stolta att kunna presentera tre av våra studenter som under praktiken arbetat fram en kollektion med tjänste- och arbetskläder i samarbete med Elanders Sverige AB. De har varit fyra veckor i Peking och träffat leverantörer för att ta fram prover. Studenterna kommer att presentera vad de fått för önskemål och villkor från Elanders, hur de arbetat fram plaggen utifrån dessa och hur arbetet i Peking varit.

Mycket varmt välkomna!

Våriga hälsningar

Helena Svensson / Lärare datoriserad mönsterkonstruktion Sara Jacob / Lärare Konfektionssömnad Marianne Gullberg / Lärare Sofia Höfvner Skogh / Rektor

This entry was Postat i Aktuellt. Bookmark the permalink.